Hakkari'deki operasyonda bir PKK'li öldürüldü

Hakkari'deki operasyonda bir PKK'li öldürüldü

Irak sınırındaki Kanirash bölgesinde tespit edilen PKK'lilere yönelik tank atışında bir PKK'li öldürüldü. 2 farklı operasyonda ise bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen plakasız tuzaklanmış bir araç ile 115 adet av tüfeği ele geçirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 6 Şubat günü Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Çam Tepe Üs bölgesinde bulunan askerler tarafından icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında, Kanirash bölgesinde tespit edilen PKK'lilerin tank atışı ile ateş altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, "Atışın yapıldığı bölgede 09 Şubat günü yapılan arama tarama faaliyeti neticesinde, tank atışı ile etkisiz hale getirildiği tespit edilen 1 bayan bölücü terör örgütü mensubu ile birlikte 2 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait 6 şarjör ve 135 fişek, 2 sırt çantası, kamera, 2 uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir." denildi.

Tuzaklanmış araç ele geçirildi

Öte yandan PKK'ye yönelik düzenlenen farklı bir operasyona ilişkin Valilikten yapılan açıklamada 08 Şubat'da Çukurca ilçesine bağlı Kayalık köyü Çeltik mezrasında icra edilen arama tarama faaliyeti neticesinde 60 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 2 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir  adet av tüfeği, 4 adet telsiz, 3 adet dürbün, 2 adet cep telefonu, 4 adet sim kart,  3 adet hafıza kartı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Ayrıca Cevizli köyünde bulunan iki ayrı adreste ve Cevizli Köyü kırsal alanında yapılan aramalarda ise; termal kameralardan gizlenmek için iç tarafı ısı geçirmez ve yanmaz malzeme ile kaplı (kamuflajlı) 1 adet şemsiye ve ağaçlar arasına gizlenmiş vaziyette, bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen (plakasız) tuzaklanmış araç ele geçirilmiştir. Araç olay yerinde usulüne uygun olarak imha edilmiş olup; olayla ilgili olarak “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yapma” suçundan 2’si bayan olmak üzere 6 şahıs gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

115 adet av tüfeği ele geçirildi

Açıklamada ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından PKK'nin finans kaynaklarına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında 8 Şubat'ta Şemdinli ilçesi Canlıkaya Yol Kontrol Noktasında şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada 115 adet av tüfeği ve av tüfeğine ait 37 bin 250 adet fişeği ele geçirildiği kaydedildi.

Her 3 konu ile ilgili adli tahkikatın devam etmekte olduğu kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler