Hakkâri Gümrük Kapısı'nda 221 kilogram patlayıcı yakalandı

Hakkâri Gümrük Kapısı'nda 221 kilogram patlayıcı yakalandı

Hakkâri'deki Esendere Gümrük Kapısı'nda 221 kilogram 700 gram "Potasyum Klorat" patlayıcı madde ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Esendere Gümrük Kapısı Yolcu Salonunda yapılan kontrollerde 221 kilogram 700 gram Potasyum Klorat patlayıcı madde ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince B.N. isimli İran uyruklu bir şahıs, İran’dan Türkiye’ye pasaport işlemlerine müteakip Esendere Gümrük Kapısından girişi esnasında yanında bulunan altı çuval ve bir adet valizden şüphelenilmesi üzerine gümrüklü alanda takibe alındı.

 Söz konusu şahsın yolcu bagaj x-ray kontrol noktasına gelmesinin ardından çuvallarda ve valizde ne olduğunun sorulduğunda, eşyaların kireç olduğunu, ağaçlarda böcek önleyici olarak kullandığını beyan etmesi üzerine çuval ve valizler gerekli incelemeler yapılmak üzere arama hangarına götürüldü.

Patlayıcı Mühimmat ve Silah Dedektör Köpeği ile yapılan aramada dedektör köpeğinin beyaz renkli maddeye tepki vermesi üzerine, alınan numunenin Kimyasal Madde Test Cihazı ile yapılan analizinde patlayıcı cinsi potasyum klorat olduğu tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak Savcılıktan alınan talimat üzerine patlayıcı yapımında kullanılan toplam 221 kilogram 700 gram potasyum klorata el konuldu.

Savcılık nezdinde yürütülmekte olan soruşturma kapsamında terör örgütleri ile ilişkisi de araştırılan B.N. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler