Hakkari Valiliği: PKK saldırısında bir sığınmacı öldü 5 yaralı

Hakkari Valiliği: PKK saldırısında bir sığınmacı öldü 5 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'nin düzenlediği havan toplu saldırıda sığınmacıların hedef olmasına ilişkin Valilikten açıklama yapıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde PKK'nin, Hudut Taburu Bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda havan topu mermisi, mültecilerin konakladığı bölgeye isabet etti. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 5 kişi de yaralandı.

Saldırıya ilişkin Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"25.09.2017 günü ilimiz Şemdinli ilçesi Hudut Taburu Bölgesine Balkayalar Dağı’ndan bölücü terör örgütü mensuplarınca 32 adet havan atışı yapılmış ve yapılan atışların bir kısmı Tabur nizamiyesine yakın bölgede bulunan sığınma amaçlı ülkemize gelen yabancıların olduğu alana isabet etmiştir. İlk bilgilere göre bir sığınmacı hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 5 sığınmacı ise yaralanmıştır. Yaralı sığınmacıların tedavileri sevk edildikleri Şemdinli Devlet Hastanesi’nde devam etmektedir. Güvenlik güçlerimizce havan tespit radarlarının belirlediği hedefler yoğun ateş altına alınmıştır. Sivil-asker ayrımı gözetmeksizin sığınmacıların bulunduğu alana yapılan bu saldırı bölücü terör örgütünün hain yüzünü bir kez daha göstermektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." (İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler