Hakkâri Valiliğinden gözleri oyulan köpek ile ilgili açıklama

Hakkâri Valiliğinden gözleri oyulan köpek ile ilgili açıklama

İki gözü oyularak ve ağır bir şekilde yaralanarak Zap Suyu kenarına atılan köpeğin durumu ile ilgili olarak Hakkâri Valiliğinden açıklama yapıldı.

İki gözünü oyulup ağır yaralandıktan sonra Zap Suyu kenarına atılan köpeğin durumu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama Hakkâri Valiliği, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında çıkan, “Zap Suyu kenarında gözleri oyulmuş köpek belediye ekiplerince öldürüldü” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

2 Temmuz 2018 günü saat 13.30 sıralarında 155 Polis İmdat Hattından gelen çağrı üzerine Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerinin arandığı ve Seyitoğlu Taşocağı yakınında, Zap Suyu kenarında yaralı ve iki gözü oyulmuş olarak bulunan köpeğin yakalanmaya çalışıldığı ancak yakalanmasının mümkün olmadığından dolayı veteriner hekimin tavsiyesiyle narkoz verilerek uyutulduğu belirtilen açıklamada, “Daha sonra yaralı sokak hayvanı tedavi edilmek üzere Belediye Rehabilitasyon Merkezine getirilmiş olup, burada veteriner hekim tarafından yapılan ilk incelemede hayvanın iki gözünün oyulduğu, darp edildiği ve karın boşluğunda travmaya bağlı kanama olduğu tespit edilmiştir. Veteriner hekim tarafından yapılan klinik muayene sonucunda ise kalp ve solunum fonksiyonlarının minimale indiği ve solunum yetmezliği girdiği anlaşılmıştır. Hayata döndürebilmek için kalp ve solunum masajı yapılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen tedaviye cevap veremeyerek hayata döndürülememiştir.” denildi.

“Kapsamlı inceleme başlatılmıştır”

Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında çıkan gözleri oyulmuş köpeğin zabıta ekiplerince öldürüldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “İlimiz Merkez Zap Suyu kenarında gözleri oyulmuş köpeğin Belediye Ekiplerince öldürüldüğü şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Gerekli tüm müdahalelerin Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Yetkilileri tarafından yapıldığı, fakat yaralı hayvanın yoğun darp ve şiddete maruz kalmış olmasından dolayı hayata döndürülemediği tarafımızca tespit edilmiştir. Başta Hakkârili vatandaşlarımız olmak üzere bütün Ülkede üzüntüye sebep olan bu insanlık dışı olayın her yönü ile aydınlatılabilmesi için Valiliğimiz tarafından kapsamlı inceleme başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.