Hakkari'de 4 PKK'li öldürüldü

Hakkari'de 4 PKK'li öldürüldü

​Hakkari'de insansız hava aracı ile düzenlenen operasyonda 4 PKK'li ile örgüte yardım eden bir kişi öldürüldü. 3 işbirlikçi ise yaralı olarak yakalandı.

Hakkari Valiliği, Oğul Köyü kırsalında silahlı insansız hava aracı ile düzenlenen operasyonda 4 PKK'linin öldürüldüğünü duyurdu. Valilik ayrıca operasyonda 4 işbirlikçiden birinin de öldüğünü, 3'ünün yaralı olarak yakalandığını belirtti.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 15.30’da Oğul Köyü Kanireş Çeşmesi bölgesinde silahlı insansız hava aracı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, tespit edilen dinamik hedefe silahlı Bayraktar ile bomba atıldığı belirtilerek, "Söz konusu atış neticesinde 4 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilen bölgede teröristlerle toplantı halinde bulundukları sonradan anlaşılan İbrahim Sak, ve Musa Tarhan isimli işbirlikçiler hafif şekilde, Mehmet Temel ve İsmail Aydın isimli işbirlikçiler ise ağır şekilde olmak üzere toplam 4 işbirlikçinin yaralandığı, kendi imkanları ile Hakkari Devlet Hastanesine giderek tedavi altına alındıkları tespit edilmiştir. Söz konusu yaralanan işbirlikçilerden Mehmet Temel hastanede tedavi altında iken vefat etmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.