Hakkarili dağcılar Gürcistan'da Kazbek Dağı'na tırmandı

Hakkarili dağcılar Gürcistan'da Kazbek Dağı'na tırmandı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi ve dağcı ekibi, Gürcistan'ın Kazbek Dağı'na tırmandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki dağcılardan Emin Noyan, Baran Sarpdağ ve Melek Kıyı Aydın, 16 Ağustos'ta Gürcistan'ın Kazbek ilçesine giderek, burada kampa girdi.

Dağcılık Federasyonunun Türkiye'den gönderdiği ekipte yer alan Hakkarili dağcılar adına açıklama yapan Naci Ertunç, çok zor bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ertunç, "Yüzlerce yerli ve yabancı dağcıların bulunduğu kampta TDF tarafından gönderilen 35 kişilik ekipte bulunuyorduk. Meteor Kampı'nda çadırlarımızı kurmakta güçlük çektik. Tırmanış esnasında zor anlar yaşamamıza rağmen 8 saatte 5 bin 47 metre olan Kazbek Dağı zirvesine ulaşmayı başardık. Zirvede Hakkari il temsilciliği pankartını açtık." dedi.

İlk defa Türkiye dışında faaliyet yaptıklarını sözlerine ekleyen Ertunç, "Kazbek Dağı tırmanışı her dağcının hayal ettiği bir dağdır. Çok çetin ve sürekli yağış alan bir bölge olduğu için çok geniş çaplı buzul tabakasına sahiptir. Bu nedenle adeta dağcıları içine çekmekte ve günde yüzlerce dağcı barındırmaktadır. Ortalama 5 gün süren tırmanışı 23 saatte tamamladığımız için diğer dağcı ekipleri tarafından hayretle karşılandığı gözlendi. Ekip olarak çok iyiyiz. Hedefimiz, 2018 yılında daha yüksek zirvelere ulaşmak." şeklinde konuştu.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.