"Hakkın batıla hâkim olmasına şahitlik edeceğiz"

"Hakkın batıla hâkim olmasına şahitlik edeceğiz"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Hakkın batıla hâkim olmasına şahitlik edeceğiz. İyiliklerle meşgul olup kötülüklerden insanları uzaklaştıracağız." dedi.

Malatya Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hakkın batıla hâkim olmasına şahitlik edeceğiz. İyiliklerle meşgul olup kötülüklerden insanları uzaklaştıracağız. Kalkacak ve uyaracağız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Malatya’da Din görevlileri ile bir araya geldi.

Başkan Erbaş burada yaptığı konuşmada, din eğitiminin, din hizmetinin daha nitelikli olması için gayret gösterdiklerini belirterek, “Kur’an’ı ulaştırmadığımız bir gönül kalmasın, bir kardeşimiz kalmasın diye nasıl yeni usuller ortaya koyabiliriz, amacımız budur.” ifadelerini kullandı.

Din görevlilerinin sorumlulukları açısından bakıldığında Peygamberlerin varisleri olduğunu kaydeden Başkan Erbaş, “Hakkın batıla hâkim olmasına şahitlik edeceğiz, iyiliklerle meşgul olup kötülüklerden insanları uzaklaştıracağız. Müjdeci olacağız, uyarıcı olacağız. Bugün biz Peygamberlerin varislerine diyoruz ki, kalkın ve aydınlatın insanları, çünkü Peygamber bu vazifeyi yaptı. Bu emaneti yerine getirdi. Şimdi peygamberlerin varisleri üzerinde bu emanet. Kalkacak ve uyaracağız.” diye konuştu.

“Birtakım ideolojilerle gençlerin zihinleri iğfal ediliyor”

Birtakım ideolojilerle gençlerin zihinlerinin iğfal edildiğine dikkati çeken Başkan Erbaş, “Gençlerimiz böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayken biz nasıl yerimizde durabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, Müslümanların çocuklarının kandırıldığını, değerlerin dejenere edildiğini anlatarak, “Dünyada İslam’dan uzaklaştırma projesi, politikası acımasızca yürütülüyor. Terör örgütleri kuruyorlar, silah fabrikaları harıl harıl İslam’dan insanları uzaklaştıran örgütlere çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Peygamberin İslam’ı anlatırken verdiği mücadeleye işaret eden Başkan Erbaş, “Peygamberimizi hatırlayalım, nasıl o, kalpleri kararmış, muannit, put perest insanlarla her türlü işkenceyi, cezayı göze alarak, peygamberimiz nasıl mücadele etti. Biz de onun gibi mücadeleci bir ruha sahip olursak işte o zaman “el ulema verasetül enbiya” sıfatını hak edeceğiz. Fırsatlar önümüzde, gençler bizi bekliyor.” dedi.

Zor zamanlarda her türlü eza ve cefayı göze alarak insanların inancını, imanını kurtarmaya çalışan insanların örnekliğine işaret eden Başkan Erbaş, din görevlisinin de onlar gibi çalışması gerektiğini belirterek, “Hangi mahallede görevli isek o mahallede hala Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyen varsa, hala bir takım yanlış din algılarının peşinden gidenler varsa bundan mesul olan biziz.” şeklinde konuştu.

Camilerde yapılan ‘Camii Dersleri’nin önemine değinen Başkan Erbaş, bu derslerinin camileri yeniden hüviyetine kavuşmasına vesile olduğunu söyledi.

“Dünyevileşme hastalığından insanımızı korumamız lazım”

Dünyevileşme tehlikesinin altını çizen Başkan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyevileşme hastalığından insanımızı korumamız lazım. Dünyevileşme tutkusu insanı, insana pazarlarda sattırıyordu. Dünyevileşme tutkusu her asırda olmuştur, bugün de var. Biz bunların altında kalmayacağız. Bunları mutlaka bizim aşkımız heyecanımız, samimiyetimiz, heyecanımız bunları yenecek. Örnek insan, ilim ve hikmet sahibi insanlar olacağız. Rabbimizin yoluna hikmetle, güzel hasene ile davet edeceğiz. Kaba saba sözlerle değil.” 

Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı, Prof. Dr. Ramazan Muslu, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cenksu Üçer, Başkanlığın üst düzey yöneticileri ve bölgede görev yapan din görevlileri katıldı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.