Hakkın ve halkın gücü tankın gücünü yenmiştir

Hakkın ve halkın gücü tankın gücünü yenmiştir

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 'Şehitleri Anma Programı’na katılan Başbakan Binali Yıldırım, hakkın ve halkın gücü tankın gücünü yendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile şehitleri anma programında 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler ve ailelerinin yanı sıra vatandaşlarla bir araya geldi.  

Programa TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi anında çekilen video ve fotoğraflarla hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başladı. Sinevizyon gösterimi sırasında videoyu izleyen katılımcılardan bazıları fenalaşırken bazılarıda gözyaşlarını tutamadı.

Programda bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün bir kez daha milletin evinde şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin huzurunda size teşekkür ediyorum. Bu aziz millet sizi her daim koruyacak ve kollayacaktır. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Bugün rahat nefes alıp veriyorsak, huzurunuzda rahatça konuşabiliyorsak, bağımsız, özgür, demokratik bir Türkiye’de yaşıyorsak bu hiç kuşkusuz önce Mevla’m sonra da şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimizin tek damla kanı boşa gitmemiştir, hepiniz müsterih olun, şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Onlara kurşun atan, bomba atan, insanlıktan nasibini almamışların yanına bırakmayacağız. Şehitlerimizin isimlerini unutmayacağız” dedi.

 “Türkiye’nin her köşesinde Cumhurbaşkanımızın ‘inin meydanlara’ çağrısına uyarak ölümü kendi içinde öldüren kahramanları bu millet asla unutmayacak.” diyen Yıldırım, “Bazı gazilerimizin yarası ağır, bazıları iyileştiler. Bugün burada yanımızdalar. O kurşun, tank yaralarını asla gizlemeyin, onlar sizin şeref madalyanızdır, onlar sizin gururunuzdur, sizler de bu milletin gururusunuz. Hakkın ve halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Anayasa, yasalar, hukuk işleyecektir, hayat normale dönmüştür ancak demokrasi nöbeti aynen devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

YAŞ çalışmalarını tamamladıklarını belirten Yıldırım, asker kılığına giren paralel yapı mensuplarını temizlediklerini ifade ederek, “Yaptığımız ve yapacağımız reformlarla ülkemizi toparlayacağız ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kürt ile Türk’ün arasına giren teröristler temizlenecek, Sünni ile Alevi arasına girenler temizlenecek, ülkeyi kamplaştırmaya çalışanları tek tek ayıklayacağız. Darbenin başarısız olması ile hayal kırıklığı yaşayanların ne dediği umurumuzda değil. Tarih yazmaya, dünyayı, Türkiye’yi, geleceği şekillendirmeye devam edeceğiz. Mısır’a ve Suriye’ye yapmak istediklerini Türkiye’ye yapmak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Darbecilere göz kırpanlar darbeciler kadar alçaktır. Haine hoşgörü gösteren haindir. Dostluğumuz değerli, öfkemiz şiddetlidir. Bize maşa uzatanın da o maşanın da elini kırarız” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.