Haklarımıza Birlikte Sahip Çıkalım

Haklarımıza Birlikte Sahip Çıkalım

Sakarya Adalet Girişimi 375. hafta basın açıklamasında, ezilmemek, sömürülmemek ve sürüleştirilmemek için haklarımıza sâhip çıkma bilinci kuşanmamız gerektiği belirtildi.

SAKARYA - Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 8 yıldır devam ettiği basın açıklamalarında 375. haftayı geride bıraktı. SAGİR adına Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi'nden Sahir Akça'nın okuduğu açıklamada ülke ve dünya genelinde devam eden haksızlıklar ve zulümlerde sadece zalim yöneticilerin değil zulme sessiz kalanların da payı olduğuna dikkat çekildi.

 

Akça "Hem zulme sessiz kalmak, hem zulme râzı olarak sineye çekmek de insanlık şeref ve haysiyetine hiç yakışmayan bir insanlık suçu olsa gerek. Başkalarına yapılan haksızlıklara karşı görmezden, duymazdan gelmek, ancak kendi başına geldiğinde feveran etmek hiç de insanî olmasa gerek. Çünkü zalimlerin hedefinde herkes vardır, sırası ve zamanı gelene bunu tatbik ederler. Çünkü hayattan böyle haz alıp, böyle tatmin olan vahşî hayvanlar gibidirler onlar." dedi.

 

Yeni Anayasa Başka Bahara
basın açıklamasında yeni anayasa yapımı çalışmalarında herkesin hakkının ve hukukun gözetilmesi gerektiğine de dikkat çeken Sahir Akça, şöyle devam etti: "Ülkemiz Cumhurbaşkanı Müslüman ve eşi başörtülü, Başbakanı Müslüman ve eşi, çocukları başörtülü, birçok Bakan ve üst düzey bürokrat hâkeza öyle! Peki, nasıl oluyor da Müslümanlar dinlerini öğrenip de gereğince yaşayamıyorlar, İslâm'ın emri olan başörtüsünü takamıyorlar? Toplumu ifsat edecek birçok şey için çalışmalar yapıp serbestlikler getirilirken, ülkemizde yaşayan hemen hemen bütün halklardan; Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Abaza'sı, Arnavut'u, Boşnak'ı, Arap'ı ve diğerleriyle Müslüman olan çoğunluğun tabii haklarına kör, sağır ve dilsiz olunuyor? Yoksa bir gün bunların hesabının sorulacağını mı unutuyorlar? Yeni Anayasa, Anayasa dendi, o da çıkmaza girdi, sanki başka bahara kaldı!" dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.