HAKSİAD: ABD Müslümanların iç çekişmelerinden istifade ederek bu kararı aldı

HAKSİAD: ABD Müslümanların iç çekişmelerinden istifade ederek bu kararı aldı

​HAKSİAD tarafından, emperyalist ABD Başkanı Trump'ın Kudüs’ün şer planına gösterilen tepkide, Amerika’nın bu kararı, Müslümanların sessizliğinden ve kendi iç çekişmelerinden yararlanarak aldığı vurgulandı.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs’ün şer planına tepki gösteren Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkanı Ramazan Azboy, Amerika’nın bu kararı, Müslümanların sessizliğinden ve kendi iç çekişmelerinden yararlanarak aldığına dikkat çekerek, Müslümanların güç birliği ve ittifak içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

HAKSİAD Başkanı Azboy, yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin son yaptığı açıklama ile kutsal Kudüs kentinin terör şebekesinin "başkenti" olarak kabul ettiğini ve konsolosluklarının Kudüs’e taşınacağı emrini verdiğini hatırlatarak, Amerika’nın bu açıklama ile İslam’a savaş açtığını ve tüm Müslümanları karşısına aldığını vurguladı.

Azboy, ABD’nin bu kararanın zamanlamasına dikkat çekerek, “ABD kendi iç sorunlarını kapatmak,  kendi iç ihtilaflarını görmemek ve israilin kendi iç sıkıntılarını kapatmak amacıyla bu zamanda bu kararı almıştır. Yine hepimiz biliyoruz ki Amerika bu açıklamayı Müslümanların sessizliğinden ve kendi iç çekişmelerinden yararlanarak yapmaktadır. İslam ülkeleri kendi milli çıkarlarını mezhebi tercihlerini şahsi ihtiraslarını bir kenara bırakmalı, güç birliği yaparak ittifak halinde hareket etmeli İslam ve tüm Müslümanların izzet şeref ve menfaatlerini düşünmeleri bunu uygulamaya koymaları gerekmektedir. Kudüs sadece Filistin meselesi değildi;  tüm Müslümanların ve İslam ülkelerinin ortak davasıdır ve diğer dinlere de kucak açtığından dolayı tüm insanlığın davasıdır." dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın, ne bir Filistin sorunu ne de bir Arap sorunu olduğunu belirten Azboy, meselenin bir insanlık ve mazlum bir milletin varoluş sorunu ile bir insan hak ve hürriyetleri meselesi olduğuna vurgu yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın i işlevine de değinen Azboy, “Tüm Müslümanların toprağı Kudüs ve kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’ya karşı tüm Müslüman devletlerin başta kuruluş felsefesinde Kudüs’ün haklarını savunmak olan Müslüman nüfuslu ülkelerin oluşturduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağanüstü bir zirve için 13 Aralık'ta İstanbul'da toplanacak. İslam işbirliği teşkilatı ilk önce şu kararı almalıdır: İslam İşbirliği Teşkilatına üye olan ülkelerin büyükelçiliklerini ivedilikle Kudüs'e taşımalı ve hatta Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak tanıdıklarını deklare etmelidirler.”  diyerek, teşkilatı görevini yapma çağrısında bulundu.

Azboy açıklamasının devamında, şer planının Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın işgali ve en büyük terörist olan terör üreten ABD tarafından israilin 'başkenti' ilan etmesini asla kabul etmediklerini ve kınayarak lanetlediklerini ifade etti.

Azboy daha sonra, siyonizmin son kalesi korsan devlet İsrail’in bu tür uygulamalarını vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet etti.

Terörist israil ile tüm ticari ilişkilerin askıya alınmasını da isteyen Azboy,  işgalci siyonistlere ambargo uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Azboy açıklamasının sonunda Kudüs’e sahip çıkmanın tüm insanlığın görevi olduğuna işaret ederek, “ HAKSİAD’ a üye olan iş adamlarının ülke genelinde işgalci israil ve fitnenin başı Amerika’ya karşı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin yapacağı basın açıklamalarına ve verilecek tepkilere katılım sağlamalarını istiyoruz. Kudüs’e sahip çıkmak sadece Müslümanların görevi değil tüm insanlığın görevidir. Tüm Müslümanları ve özellikle İslam ülkelerinin liderlerini Kudüs’ü sahiplenme Kudüs’e sahip çıkmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler