HAKSİAD Sur esnafıyla görüştü

HAKSİAD Sur esnafıyla görüştü

​HAKSİAD, sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur durumda olan Sur esnafı ile görüşerek sıkıntılarını dinledi.

Hak ve Sanayici İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Başkanı Ramazan Azboy, uzun süredir sokağa çıkma yasağının olduğu Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi esnafıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Dernek binasında yapılan toplantıya, HAKSİAD Başkanı Azboy, yönetim kurulu üyeleri ve Sur esnafı katıldı.

Toplantıda konuşan Azboy, Sur ilçesinde yaşanan çatışmaların esnafı ciddi manada mağdur ettiğini söyledi.

Çatışmalı ortam nedeniyle esnafın, iflasın eşiğine geldiğini belirten Azboy, “Sokağa çıkma yasağının olduğu Sur ilçesindeki esnafla mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında istişare amaçlı bir araya geldik. Kazılan hendekler ve kurulan barikatlar neticesinde 19 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı, esnafı ciddi bir şekilde mağdur etti. Yaşanan çatışmalar, esnafı iflasın eşiğine getirdi.” dedi.

Sur’da çatışmaların başlamasından bu yana 400’den fazla esnafın iflas ettiğini dile getiren Azboy, şunları söyledi: “Sur ilçesinde yaşanan çatışmalı süreçten dolayı çoğu esnaf arkadaşımız işyerlerini kapatmak zorunda kalmıştır. Elde ettiğimiz mevcut bilgilere göre, 400’den fazla esnafımız işyerlerini resmi olarak kapatmıştır. Bundan dolayı diğer esnafımızın da iflas etmemesi için devletin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Zarar eden esnafın zararının giderilmesi, esnafa faizsiz kredi verilmesini veya hibe desteği sunulmasını istiyoruz.”

Azboy, kazılan hendeklerin ve kurulan barikatların bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade ederek, “Hükümetten sokağa çıkma yasağının bir an evvel bitmesini talep ediyoruz. Tarafları da aklıselime, sağduyuya davet ediyor ve her şeyin siyasetle, diyalog ile çözülebileceğini söylüyoruz.  Bu vesileyle esnaf arkadaşlarımızın taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz.”  şeklinde konuştu.

Toplantıda mağdur esnaf, sıkıntı ve taleplerini dile getirdi. (Yunus Sırat- İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler