HAKSİAD’ın İş Adamları Buluşma Toplantısı sona erdi

HAKSİAD’ın İş Adamları Buluşma Toplantısı sona erdi

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Türkiye’nin birçok ilinden gelen iş adamlarıyla düzenlediği "İş Adamları Buluşma Toplantısı" son gününde yapılan sunumlarla sona erdi.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Ankara Kızılcahamam’da bir otelde 2 gün devam eden "İş Adamları Buluşma Toplantısı"nda iş adamlarına inovasyon, e-ticaret, riskli ticari ortamdan çıkış yolları anlatıldı. Programa misafir olarak katılan Eğitimci Yazar Abdulkadir Turan ise yaptığı konuşmada erdemli bir iş adamı olmanın önemi üzerinde durdu.

Toplantının sonunda Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Korkmaz, kapanış konuşması yaptı.

Konuşmasında toplantıda alınan kararlara değinen Korkmaz “İçinde bulunduğumuz ekonomik durgunluğa karşın stratejik tedbirler alınması ile yerli ve milli üretimin teşvik edilmesini ele aldık. Ayrıca üyelerimizin vizyon kazanmaları için bireysel ve kurumsal liderlik eğitimi ve tecrübe paylaşımı yapıldı. Üyelerin kendi aralarında iş birliğini arttırıcı yönlendirmeler tavsiye edildi. Üretim inovasyon ve ileri teknolojiler kullanımı ile ekonomik durgunluğa karşı çareler ve tedbirler anlatıldı. Üyelerin hızlı karar ve yüksek hedef belirleme, özgüven ve yeni pazarlara açılımı için teşvik edici bilgiler aktarıldı.” dedi.

Ekonominin canlanması için 4 bankanın konut ile ilgili kredi oranlarının düşürülmesi açıklamasını olumlu bulduklarını belirten Korkmaz, şöyle devam etti:

“Bütün bankaların da aynı tutumu göstermelerini bekliyoruz. Hükümetin ekonomik durgunluğa çözümler üretmesini ve bu tür açıklamaların tüm sektörler için yapılması elzem olarak görülmektedir. Hükümetin erken seçim sürecini başlatmasını ekonomik belirsizlik adına uygun gördüğümüzü belirtmek isteriz. Ancak seçim sürecinde siyasi partilerin çatışmacı ve kutuplaştırıcı dilden uzak durması gerektiğini ve seçimi kim kazanırsa kazansın toplumsal huzur ve barış ortamı sağlanmasını ve ekonomik çözümler üretmesini talep ediyoruz.”

Korkmaz “Tarihi döktüğü kan, gözyaşları ve katliamlar ile dolu olan Fransa’da 300 sözde akademisyenin Kuran’ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılması ile ilgili bildirilerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İslam'a ve Kuran’ı Kerim’e yapılan düşmanlığın hiç kimseye hiç bir zaman fayda getirmediğini ve tarihin çöplüğünün bu reziller ile dolu olduğunu o alçaklara hatırlatmak isteriz. Hükümetten beklentimiz bu alçak ve rezillere verdiği tepkinin devamını talep eder ve konun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı.

Ardından HAKSİAD Başkanı Ramazan Azboy toplantıya katılan iş adamlarına teşekkür etti.

Toplantının sona ermesinin ardından toplu fotoğraflar çektiren iş adamları daha sonra otelden ayrıldı. (Osman Gülebak-İLKHA) 


















 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.