Halep için ayaklanan Hama’daki mahkûmlara şantaj

Halep için ayaklanan Hama’daki mahkûmlara şantaj

Halep’te yaşanan katliam nedeniyle Esed rejimi kontrolündeki Hama cezaevinde ayaklanan mahkumlar, kadınlarına tecavüz edilmekle tehdit edildi.

Esed rejimi kontrolünde bulunan Hama kentindeki cezaevinde, cezaevi şartlarını ve Halep'te yaşanan bombardımanı protesto etmek için ayaklanan Müslüman mahkûmları vazgeçirmek için çirkin bir yönteme başvuruldu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Esed rejiminin kontrolünde bulunan Hama kentindeki cezaevinde Müslüman mahkûmlar, cezaevi şartlarını ve Halep'te yaşanan bombardımanı protesto etmek amacıyla ayaklandı. Ayaklanmada cezaevinin kontrolünü ele geçiren Müslüman mahkûmlar, cezaevi müdürü ve gardiyanlardan bazılarını esir aldı.

Yapılan müzakerelere rağmen direnişlerinden vazgeçmeyen Müslüman mahkûmların direnişini kırmak için cezaevi yönetimi çirkin bir yönteme başvurdu. Yönetim, hapishanede direnişe katılan mahkûmların eşleri ve annelerini cezaevine getirerek gözleri önünde tecavüz etmekle tehdit etti.

Mahkûmların dışarıya gönderdikleri ses kaydında tüm Müslümanlar, yardıma çağrılırken cezaevi yönetiminin kendilerine, “Ya esirleri serbest bırakırsınız ya da annelerinize, hanımlarınıza ve kız kardeşlerinize tecavüz edeceğiz.” diyerek tehdit ettiği ifadeleri yer alıyor. Ses kayıtlarında ayrıca, “Kadınlarımızı evlerden getirip gözümüzün önünde tecavüz ediyor ve bizler bir şey yapamıyoruz.” diyerek Esed rejiminin işlediği bu iğrenç suçun tüm dünyaya duyurulması isteniyor.

Hama cezaevinde direnen Müslüman mahkûmların ailelerine yapılan çirkin saldırının doğru olduğunu belirten İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, tüm Müslümanlara çağrıda bulundu. Müslümanların yaşanan bu dramın durdurulması için duyarlı olması gerektiğini ifade eden Atila, Esed rejiminin bu çirkin fiilinden vazgeçmesi için dünya kamuoyunun harekete geçmesini beklediklerini söyledi. (Osman Gülebak- İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.