Halep ve Arakan’daki mazlumlar için dua edildi

Halep ve Arakan’daki mazlumlar için dua edildi

Mardin’de Cuma namazı öncesi Halep ve Arakan’da zulüm gören Müslümanlar için dua edildi.

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan katliamlara tepkiler gelmeye devam ediyor. Mardin’de Cuma namazı öncesi özelde Halep ve Arakan, genelde ise tüm İslam coğrafyalarının maruz kaldığı zulümlere karşı direnen Müslümanlar için dua edildi.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Fuat Yağcı Camii’nde yapılan programda duayı Camii İmam Hatip Hatibi Hasan Yenigün okudu. Duanın ardından Cuma namazı kılındı.

“Öldürülen insanlıktır, insanlığın vicdanıdır”

Namaz sonrası programı organize eden HÜDA PAR Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Fidancı,  Müslümanların Halep'te ve Arakan’da yaşanan zulme daha fazla suskun kalmaması gerektiğine dikkat çekti.

Fidancı, “İslam ümmeti, sıkıntıların ve sancıların en çok olduğu bir dönemden geçmektedir. Bu konudaki en büyük eksikliğimiz birlik olamayışımızdır. Halep ve Arakan’da yüzlerce insan katledilmektedir. Burada sadece kadınalar ve çocuklar katledilmiyor. Burada öldürülen insanlıktır, insanlık vicdanıdır. Tüm Müslümanları duyarlı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

“Katliamı lanetliyoruz”

Yaşanan katliamlara tepki gösteren vatandaşlardan Ethem Yılmaz da, Kürtçe yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bu katliamı lanetliyoruz. Allah'ın laneti bunu yapanların üzerine olsun. Allah, bu katliamda yaralanan Müslümanlara acil şifalar versin. Allah'ın rahmeti katliamda şehit olan çocukların ve diğerlerinin üzerine olsun. Rabbimiz, çocuklara yapılan bu katliamı kimseye bırakmasın.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.