Halep ve Şırnak'a 20 yardım TIR'ı gönderildi

Halep ve Şırnak'a 20 yardım TIR'ı gönderildi

Şanlıurfa'da Halep ve Şırnak için toplanan 20 TIR'lık yardım malzemesi dua ve salavatlar eşliğinde gönderildi.

Şanlıurfa Valiliğinin koordinesinde belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Halep ve Şırnak için 20 TIR'lık yardım malzemesi toplandı.

"Haydi Şanlıurfa Halep için Yardım Zamanı" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar, TIR'lara yüklenerek dua ve salavatlar eşliğinde gönderildi.

BELSAN Toplanma Merkezi'nde düzenlenen yardımların gönderilmesi etkinliğine Vali Vekili Cengizhan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Müftüsü İhsan Açık, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte katılımcılara hitap eden Vali Vekili Yılmaz, bu yardımların bir sorumluluk bilinciyle yapılması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, "Halep her ne kadar farklı bir ülkeye ait görünse de yüzyıl önce Çanakkale'de Halepli Mehmet'in şehit olduğu o kan ve şehit dolu topraklarda kurtuluş mücadelesinden biliyoruz. Her ne kadar TIR'ların üzerinde yardım kelimesi yazılsa da Halep'e yapacağımız destek ne olursa olsun boynumuzun borcudur. Yardımı çok görmemek gerekir, bizim en asli sorumluluklarımızdandır. Halep'te, Arakan'da veya dünyanın herhangi bir yerinde gördüğümüz, şahit olduğumuz herhangi bir olumsuzluğa koşmak, müdahale etmek bu ülkenin en büyük sorumluluklarındandır. Bugün o kutsal sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz. İğne ucu kadar da olsa bu kutsal vazifede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Osman Gerem, sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ve yardımların devam edeceğini ifade etti.

Yardımlar dolayısıyla Şanlıurfalılara teşekkür eden Gerem, şunları söyledi: " 'Kar yağarken dağlara yem serpin, kuşlar aç kalmasın' anlayışının temsilcileri olarak tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu konuda Şanlıurfalılara teşekkür ediyoruz. Daha önceki günlerde de buradan 22 TIR yardım gönderildi. Bugün de yirmi TIR yardımı göndereceğiz. Kampanyamız on gün daha devam edecektir. Önümüzdeki günlerde yirmi TIR daha göndermeyi düşünüyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun."

Halep için açılan çadırlarda toplanan yardımlarla kampanyaya katkı sunduklarını dile getiren Haliliye Belediye Başkanı Demirkol, "Halkımızın vatansızlığın ne demek olduğunu bilmesi ve kardeşlik duygumuzun pekişmesi adına bu kampanyaya bir çorap dahi olsa katılımlarını sağlıyoruz. Haliliye Belediyesi olarak altı TIR yardım malzemesiyle katkıda bulunduk." ifadelerini kullandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci, 4 yardım TIR'ını Halep, bir yardım TIR'ını ise Şırnak için hazırladıklarına değinerek, "İbrahimi bir şehre düşen ateş çemberinde olan bir coğrafyada su misali o ateşin söndürülmesine bir katkı sunmaktır. Ortadoğu coğrafyası hepimizin bildiği gibi ateş yumağına dönüşmüş durumdadır. Burada ölen insanlıktır. Çocuklar bu durumdan çok etkilenmektedir. Bizler de bu vatanda daha rahat ve huzurlu bir yaşamın sadakası olarak bu yardımlara destek verdik. Bu kapsamda hem Halep'e hem de Şırnak halkı için bir çalışma yaptık. Bununla ilgili de dört TIR Halep'e, bir TIR Şırnak'a katkıda bulunduk." şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kılıç ise bu yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlik, İl Müftüsü Açık'ın yaptığı dua ile son bulurken, yardım malzemelerini taşıyan 19 TIR Halep'e, bir TIR ise Şırnak halkına ulaştırılmak üzere salavatlarla yola çıktı. (Ramazan Casuk-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler