Halepçe halkı dindar olduğu için katledilmeleri görmezden gelindi

Halepçe halkı dindar olduğu için katledilmeleri görmezden gelindi

Gazeteci Yazar Sadullah Aydın, Halepçe halkının dindar Kürdlerden oluşmasından ötürü, onlara yönelik kimyasal silahlarla yapılan katliamın görmezden gelindiğini söyledi.

16 Mart 1988 tarihinde emperyalistlerin Baas rejiminin eliyle gerçekleştirdiği ve binlerce Kürd'ün katledildiği, yüz binlercesinin de kendi topraklarından sürüldüğü Enfal operasyonunun son halkası olan Halepçe Katliamı, 31'inci yılında ilk günkü acı ve hüzün ile anılıyor.

Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Gazeteci Yazar Sadullah Aydın, Halepçe halkının dindar Kürdlerden oluşmasından ötürü onlara yönelik korkunç kimyasal katliamın görmezden gelindiğini belirtti.

Aydın, Amerika, israil ve Avrupa'nın dindar Kürdlerden nefret ettiğini; ama emperyalist emellerine hizmet edecek, paralı asker olarak kullanacağı, kanını pazarlayacağı Kürd'ü ise sevdiğini söyledi.

"Katliam Batılı işgalci ülkelerin desteğiyle yapıldı"

Halepçe katliamının üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen acının dinmediğini aktaran Aydın, "Modern tarihte Müslüman halklara yönelik çok büyük katliamlar, soykırımlar yaşanmıştır. Bu katliamların hemen hepsi ya bizzat Batılı işgalci ülkeler tarafından yapılmıştır ya da onlara bağlı, uşak yönetimler tarafından gerçekleştirilmiştir. Müslüman Kürd halkına yönelik gerçekleştirilen Enfal ve Halepçe katliamı da bunlardan biri, belki de en acısıdır. Halepçe katliamı Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen en korkunç katliamlardan biri olmasına rağmen çok az tepki uyandırmıştır." dedi.  

"Halepçe halkı dindar Kürdlerden oluştuğu için uğradığı katliam görmezden gelindi"

Bu vahşi katliamın görmezden gelindiğini aktaran Aydın, "Bunun üç temel nedeni vardır; bunlardan biri katliamı gerçekleştiren Saddam'ın o dönem Amerika, israil ve Avrupa'nın desteğiyle İran İslam Cumhuriyetiyle savaşmasıdır. Batı adına İran'la savaştığı için Saddam'ın yaptığı cinayet ve katliamlar görmezden gelinmiş, ona her türlü destek verilmeye devam edilmiştir. Diğer bir neden ise katliama uğrayan Kürd halkının, özellikle de Halepçe halkının kimliğidir. Halepçe halkı dindar, Mümin Kürdlerden oluştuğu için uğradığı katliam görmezden gelinmiştir. Bu durum hem Kürd hem de Müslüman olmanın emperyalist güçler için ne denli büyük bir suç olduğunun göstergesidir." ifadelerini kullandı.

"Emperyalistlere hizmet etmedikleri için halk katliama maruz kaldı"

Konuşmasının devamında Aydın, şunları söyledi:

"Halepçe katliamının görmezden gelinmesi emperyalist Batı'nın dindar Kürdlere bakışını da orta yere sermiş, o şer güçlerin dindar Kürdlere tahammülsüzlüğünü ortaya koymuştur. Evet, emperyalist, sömürgeci güçler, Amerika ve yandaşları dindar Kürd'ten nefret eder, Kürd'ün namus ve ahlak sahibi olmasını istemez. Kürd'e kullanacağı bir kart gözüyle bakar. Sevdiği Kürd, emperyalist emellerine hizmet edecek, paralı asker olarak kullanacağı, kanını pazarlayacağı, uşak Kürd'tür. Dinini, geleneklerini inkâr edecek, halkını aşağılayacak, halkının değil, emperyalist efendilerinin çıkarlarına hizmet edecek, dinsiz, ahlaksız, sapkın Kürd'tür. Halepçe halkı böyle olmadığı için onlara yönelik vahşi kimyasal katliam, insanlık dışı soykırım, on binlerce kadın ve çocuğun kimyasallarla küle dönüştürülmesi görmezden gelindi. Hatta bu kimyasal silahları bizzat onlar, Amerika ve Batılılar Saddam yönetimine verdi. Halepçe'de kullanılan kimyasallar Amerika ürünüydü."

"Batı kendisinden olmayana insan gözüyle bakmaz"

Aydın, başta Halepçe olmak üzere Müslüman Kürd halkına yönelik gerçekleştirilen ve 80 binden fazla masum insanın, kadın ve çocuğun vahşice katledilmesine yol açan Enfal harekâtının tepki görmemesinin diğer bir nedeninin de Batı'nın kendisinden olmayan, öteki gördüğü toplumlara insan gözüyle bakmaması, onların hayatlarına değer vermemesi olduğuna işaret etti.

Aydın, "Irkçı, kafatasçı Batı sadece kendisinden olana değer verir, sadece kendisi için özgürlük, adalet ve insan hakları ister. Bu anlamda ırkçı Batının tarihi; katliamlar, cinayetler ve soykırımlarla doludur." şeklinde konuştu.

"Halepçe'yi asla unutmayacağız"

Halepçe katliamını asla unutmayacaklarını vurgulayan Aydın, son olarak şunları kaydetti:

"Halepçe katliamım üzerinden 31 yıl geçti. Ama bir asır da geçse mazlum Halepçe halkının acısı yüreklerimizi yakmaya devam edecek. Özgür halkların, mazlum ümmetin gözlerinde yaş olup akacak. Halepçe’yi asla unutmayacağız. Ağıtlar yakarak çocuklarını arayan dedenin inlemelerini, yavrusuna sımsıkı sarılan babanın cansız yüzündeki derin hüznü, kapı eşiklerinde kucak kucağa sığınıp dehşet içinde ölümü bekleyen yavruların o kahredici görüntülerini, kapkara kesilmiş bedenleri, siyah bulutları asla unutmayacağız. Onların katillerine lanet etmekten, o korkunç cinayetin ortaklarına düşmanlığı vazife bilmekten vazgeçmeyeceğiz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.