Halepçe katliamında kaybolan çocuk 31 yıl sonra ailesine kavuştu

Halepçe katliamında kaybolan çocuk 31 yıl sonra ailesine kavuştu

Halepçe katliamı sonrası İran'a götürülerek tedavi altına alınan ve daha sonra ailesine ve akrabalarına ulaşılamayan Halepçeli çocuk, 31 yılın ardından ailesine kavuştu.

Halepçe katliamında kimyasaldan etkilenen ve tedavi için İran'a götürülen Halepçeli çocuğun, tedavisinden sonra ailesine ve yakınlarına ulaşılamadı.

İran'ın Qum kentinde ikamet eden bir aile tarafından evlatlık edinilen Halepçeli çocuk, İran tarafının ve çocuğun ailesinin araştırmaları ve yapılan DNA testleri sonucu tespit edilen ailesine 31 yıl sonra kavuştu.

İran'daki adı Muhammed Emin olan fakat kaybolmadan önce kimlikteki adının Halil Salih Muhammed olduğu öğrenilen Halepçeli çocuk, bugün Tahran'da İran ve Irak dışişleri temsilcilileri ve Irak Kürdistan'ından bir temsilcinin katılımıyla düzenlenen törende ailesiyle tanıştı.

Oğluna kavuşmuş olmanın sevinci ve mutluluğunu yaşayan anne, 31 yıldır oğlunun dönmesini beklediğini ve oğlunu bulmak için iki sefer Tahran'a gittiğini fakat bir sonuç elde edemediğini söyledi.

Anne, çocuğuna bunca yıl sahip çıktıkları için İranlı aileye de teşekkür etti.

Halepçeli Muhammed'in birkaç gün sonra ailesiyle birlikte Halepçe'ye döneceği bilgisi paylaşıldı.

"9 çocuk daha bolunmuş ve testlerin sonuçlarının açıklanması bekleniyor"

Halepçe Kimyasal Saldırısında Katledilenler Derneği Başkanı Lokman Abdulkadir, NRT kanalına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bulunan şahıs Halepçe saldırısında çocuktu ve yaralı olarak İran'a götürülmüş, tedaviden sonra ailesi bulunmadığı için Qum kentinden bir aile onu sahiplenmiş. İran'da bulunan çocuğun adı Muhammed Emin'dir. Fakat kaybolmadan önce kimlikteki adı Halil Salih Muhammed idi. Aynı şekilde 9 çocuk daha bolunmuş ve testlerin sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Dosyalarda ihmalkarlık olduğu için Halepçe katliamında kaybolan çocuklar bulunamamıştır. Bundan dolayı işler çok ağır yürüyor ve bulunan şahıslar da DNA sonuçlarının açıklamasını bekliyorlar."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler