Halep’te insanlık suçu işleniyor

Halep’te insanlık suçu işleniyor

Bingöl İslami kardeşlik ve dayanışma platformu Halep'te sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı basın açıklaması yaparak kınadı.

Bingöl Merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformuna bağlı derneklerin üye ve gönüllüleri, Suriye'nin Halep şehrinde yapılan saldırıları kınadı.

Basın açıklaması öncesinde Halep saldırılarında hayatını kaybedenler için İlahiyatçı Mansur Katıksız tarafından gıyabi cenaze namazı kılınarak, dua yapıldı.

Gıyabi cenaze namazı sonrasında platform adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Boğatekin, Halp'te insanlık suçu işlendiğini belirterek, bir hafta içerisinde yaklaşık bin insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Boğatekin Konuşmasına, Kâfirlere de ki: "Siz mutlaka yenilgiye uğrayacaksınız ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!" ayetini hatırlatarak başladı.

"Halep’te insanlık suçu işleniyor"

Halep'te yaşanan bombardımanda masum bebek ve kadınların katledildiğini belirten Boğatekin, "Esed ve Rusya eşkıyaları Amerika’dan icazetle ve dünyanın alçakça suskunluğu altında yardım konvoylarını dahi bombalıyorlar. Adeta Halep’te yaralılara müdahale edecek sağlık görevlisi bırakmamak için hastaneleri dahi bombalayıp ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Vahşice vurulan yerleşim yerlerinde masum kadınlar, çocuklar, bebekler katlediliyor." dedi.

Boğatekin, "Rejime destek veren emperyalist güçler de Müslüman kanına büyük bir iştahla dadanmış ve Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerince güç gösterisi yapmaya devam etmektedirler. İslam coğrafyasının kadim düşmanları olan ikiyüzlü Avrupa, büyük şeytan Amerika ve barbar Rusya, söz konusu Müslümanlar ve İslam coğrafyası olunca hemen birleşip kurdukları fitne tezgâhlarıyla Müslümanların uyanışını boğmaya ve Müslümanları kargaşanın ve kaosun girdabına sokmaya çalışmaktadırlar.  Bu, onların yüzyıllardır uyguladıkları siyasetin değişmez özelliğidir." ifadelerini kullandı.

"Rusya’nın savaşa tüm gücüyle dahil olmasında hiç şüphesiz başta ABD ve sözde teröre karşı oluşturulan koalisyonun derin, kirli ittifakları vardır" diyen Boğatekin, konuşmasına şöyle devam etti:  "6 yıldan beridir dünyanın birçok yerinde düzenlenen göstermelik toplantılar, pasif kınamalar, beş para etmez bir tiyatrodan ibaret olan Cenevre, Barış Süreci ve daha nice safsatalar hep Esad rejimine zaman kazandırmak, Suriye direnişinin moralini bozmak, Baas ve Rus katliamlarını örterek Suriye devrimini uyduruk bir "terörle mücadele" eksenine oturtmak, Suriye halkının asıl katillerini aklamak ve Suriye'nin Müslüman halkına kokuşmuş batılı değerler ekseninde bir çözümü dayatma amacı taşımaktadır."

"6 yıldır, Suriye'de yüz binlerce insan katledildi ve edilmeye devam ediliyor"

ABD ve Rusya'nın derdi demokrasi olmadığını herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Boğatekin, "Bilfiil şahit olmaktayız ki dünyanın süper kâfirleri ve onların bölgedeki işbirlikçileri bütün güçleriyle 6 yıldır Suriye halkı üzerine bomba yağdırmakta ve yüz binlerce insanı katletmektedir. Bütün bu olup bitenler karşısında Birleşmiş Milletler denen kukla kuruluşun büründüğü sessizliği ve zalimlerden yana takındığı tavrı bütün dünya görmüştür. Keza Müslümanlar da artık bilmelidir ki demokrasi ve insan hakları söylemleri söz konusu İslam coğrafyasıysa tam tersine işgal, zulüm ve katliamların bahanesi haline gelerek sömürgecilerin politik müdahale aracı olmaktadır. Bundan dolayı ABD, Rusya ve AB'nin derdinin demokrasi ya da insan hakları olmadığını herkesin bilmesi lazımdır." şeklinde konuştu.

"Bugün Halep için sesimizi yükseltme ve kardeşlerimize sahip çıkma günüdür"

Suriye'de yaşanan katliamlara sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Boğatekin, "Bu halk, Esed'i himaye eden bütün şer güçlerinin maskesini düşürerek adeta dünyaya ders vermiştir. Bugün Suriyeli kardeşlerimiz bütün Müslümanlara hakikati canlarıyla ve ağır bedeller ödeme pahasına da olsa göstermiştir. Biz de buradan bütün Müslümanlara şunu hatırlatmak istiyoruz; her şey bu kadar aşikâr iken politik hesapların arkasına sığınarak zulme sessiz kalırsanız bugün Suriye'yi yakan ateş yarın bütün İslam âlemini yakmaya başlayacak ve size de sessiz kalınacaktır. Bundan dolayı bugün Halep için sesimizi yükseltme zamanı ve kardeşlerimize sahip çıkma günüdür diyoruz." diye konuştu.

"Ve bizler bugün burada bütün dünyaya haykırarak şunu diyoruz" diyen Boğatekin, şöyle konuştu: "Ey Rusya, ey Amerika, ey ikiyüzlü Avrupa ve ey reel politika girdabına batmış işbirlikçi bölge devletleri! Sizin demokrasi ve insan hakları söylemleriniz koca bir yalandan ibarettir. Sizler dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu bir kez daha dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriye’nin dört bir yanında ve Halep’te döktüğünüz kanlar, inşallah sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek tarihe şahitlik edecektir."

"Suriye’de yaşananlar ümmet için çok acıdır"

Suriye halkının destekçisi olacaklarını söyleyen Boğatekin, "Bütün bu yaşananların ümmet için çok acı olduğunu biliyoruz ve buradan haykırarak şahitliğimizi göstermeye çalışıyoruz. Belki başımıza bombalar yağmıyor ama yüreğimizin en derin noktasından kopup gelen kardeşlik duygusuyla bir nebze de olsa bir şeyler söylemenin sorumluluğunu hissediyoruz. Ve bunun Rabbimizin katında bir mazeret olmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bizler her zaman mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında ve destekçileri olacağız. Aynı zamanda da kim olursa olsun zalimlerin karşısında olacağımızı bir kez daha buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz. Allah’tan bizleri suskunlardan değil, sorumlu mümin kullardan saymasını ve tüm İslam âlemine Tevhid, adalet ve hürriyet ekseninde onurlu bir kurtuluşu nasip etmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.