Halep'te tahliyeler yeniden başladı

Halep'te tahliyeler yeniden başladı

Halep'te sivil konvoya ateş açılmasının ardından durdurulan tahliyeler yeniden başladı. Kızılay'a ait ambulansların da katıldığı tahliyede ilk olarak yaralılar çıkarılıyor.

Suriye'nin Halep kentinde ikinci kez varılan ateşkesin ardından sabah saatlerinde başlayan tahliye işlemleri sivil konvoya ateş açılması üzerine durduruldu. 4 sivilin hayatını kaybettiği saldırının ardından Türkiye'nin İran'la başlattığı diplomatik girişimler sonuç verdi.

Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde açılan koridordan ilk olarak yaralılar tahliye ediliyor. Otobüs ve ambulanslarla tahliye edilen sivillerin Halep yakınlarında yapılacak ilk yardımın ardından İdlib'e götürülmesi bekleniyor.

Türkiye tahliye çalışmalarından aktif rol alırken, siviller için çalışmalarını sürdüren Kızılay, İdlib'te 10 bin çadırlık çadır kent kuruyor. Yaralıların Türkiye'ye getirilmesi ihtimali üzerine Hatay Cilvegözü sınır kapısında çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.

İkinci kez tahliyelerin başlamasının ardından açıklama yapan Rusya 5 bin muhalif ve ailelerinin tahliye edildiğini bildirdi.

Öte yandan sabah saatlerinde sivil konvoya düzenlenen saldırının ardından  harekete geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile ard arda görüşmeler gerçekleştirdi. Sürdürülen yoğun diplomasi sonucu sivillerin tahliyesine yeniden başlandı.

Saldırıda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

Tahliye işlemlerinin başlamasıyla yola çıkan ilk konvoya düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e yükseldiği bildirildi. Saldırının ardından gelen ilk bilgilerde bir kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Saldırıya uğrayan konvoyun geri dönmesi üzerine tahliye işlemleri durdurulmuştu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.