"Halıda kalıcı başarı için yenilik şart"

"Halıda kalıcı başarı için yenilik şart"

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı, halıda kalıcı başarı için yeniliğin şart olduğunu söyledi.

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen “Domotex Hannover 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı”nda stantları ziyaret eden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, fuarın gözdesinin Gaziantepli firmalar olduğunu belirtti.

63 ülkeden bin 556 firmanın katıldığı fuara Türkiye’den 160 firmanın katıldığını anımsatan Topçuoğlu, bu firmaların 83’ünün de Gaziantepli olduğunu ifade etti. Metrekare bazında Türkiye’nin 9’uncu kez birinci olduğunu söyleyen Topçuoğlu, halının liderinin bu alanda da lider olmasının doğal olduğunu vurguladı.

Firmaların fuardan memnun kaldığını anlatan Topçuoğlu, “Geçen yıl fuara Gaziantep’ten 81 firmamız katıldı. Bu sene ise bu rakam 83 oldu, gelecek senelerde daha da fazla olacaktır. Bu da şehrimiz adına çok önemlidir. Fuarda Gaziantepli firmaların varlığını görmek göğsümüzü kabarttı. Bu fuarın en çok Gaziantepli şirketlerin faydasına olduğuna inanıyorum.” dedi.

Fuarın ülke ihracatına da önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Topçuoğlu, şunları söyledi:

“Dünyanın halısı Gaziantep’te dokunuyor. Bu da halı denildiğinde akıllara Gaziantep’i getiriyor. Nasıl ki çikolata da İsviçre, makarnada İtalya akla geliyorsa halıda da akla ilk gelen ülke Türkiye oldu. Bunun devam etmesi de bizim elimizde, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaptığımız sürece halıda marka olmaya devam ederiz. Aksi halde geriden gelen bir ülke bu unvanı elinizden alır. Halıda kalıcı başarı için yenilik şart. Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaptığımız sürece halıda marka olmaya devam ederiz.”

Topçuoğlu, dünyanın dört bir köşesine halı ihracatı yapan Gaziantep’in bu başarısını sürdürmesinin de yenilikçi ürünlere ağırlık vermesiyle mümkün olacağını sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler