Halk darbe karşıtı gösterilerini sürdürüyor

Halk darbe karşıtı gösterilerini sürdürüyor

ABD destekli darbe girişiminin ardından başlayan darbe karşıtı gösteriler, halkın yoğun katılımıyla sürüyor.

ABD destekli gerçekleşen FETÖ’nün püskürtülen darbe girişimi sonrası başlayan, darbe karşıtı gösteriler, Türkiye’in dört bir yanında halkın yoğun katılımıyla sürüyor. Darbe girişimine getirdikleri tekbir ve salavatlarla tepki gösteren halk, sık sık ABD ve FETÖ karşıtı slogan attı.

Şanlıurfa/Akçakale

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bayrak ve flamalarını alarak meydanlara akın eden halk, darbe girişimine karşı tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

İlçedeki protesto gösterilerine üye ve gönüllüleriyle büyük destek verdiklerini söyleyen HÜDA PAR Akçakale ilçe başkanı Halil Aydın, darbenin ilk gününde beri meydanlarda olduklarını belirtti.

Diyarbakır/Ergani

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ise halk, eski sebze halinin yanındaki parkta tepkisini dile getirdi. Darbe nöbetine HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu, Memur Sen bileşenleri ile çok sayıda STK da desteğini sürdürdü.

Peygamber Sevdalıları Platformunun sanatçılarından Ferdi, Nurullah ve Çetin birbirinden güzel ilahiler seslendirerek halkı coşturdu.

“Bu halk kendi dini, namusu ve geleceği için meydanlara inmiştir”

Seslendirilen ilahilerin ardından platforma çıkarak bir konuşma yapan HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, “Bu halk kendi dini, namusu, geleceği ve çocuklarının geleceği için meydana inmiştir. Eğer bu darbe gerçekleşseydi hem dinimiz hem namusumuz ayaklar altına alınacak, çocuklarımızın geleceği büyük bir zulüm ve tahakküm altına alınacaktı. Allah’ın yardımıyla bu sefer zalimlerin kirli emelleri kursaklarında kaldı. Ama rehavet ve gaflete düşmemek gerek. Asla gaflet içinde olmamalı ve her zaman uyanık olup meydanı boş bırakmamalıyız.” diye konuştu.

Mehmet Çiçek Hoca’nın Kur’an tilavetini büyük bir hürmetle dinleyen kalabalık, Diyanet Sen Başkanı Recep Güzel Hoca’nın yaptığı duaya amin diyerek eşlik etti.

Şırnak/Cizre

HÜDA PAR Cizre  ilçe başkanlığı da darbenin ilk gününden beri tepkisini göstermeye devam etti. HÜDA Par üye ve gönüllüleri, yatsı namazından sonra Kale Mahallesinde bulunan teşkilat binası önünde bir araya gelip darbeyi protesto etti.

Kur’an-ı Kerim'in okunmasının ardından yaşanan darbe girişimi ile ilgili kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR ilçe başkanı Ahmet Elçin, meselenin AK Parti meselesi olmadığını, tüm ümmeti ilgilendirdiğini söyledi.

Elazığ/Keban

Elazığ’ın Keban ilçesinde meydanları boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişiminin 6’ncı gününde tepkilerini göstermeye devam ediyorlar.

Darbe girişimin 6’ncı gününde Cumhuriyet Meydanı’na akın eden halk, okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyip darbecilerin katlettiği insanlar için hep birlikte el açıp dua etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.