Halk: Gazze'de büyük bir soykırım var ve dünya sessiz!

Halk Müslümanların birlik olması halinde işgalcilerin ve ABD'nin hiçbir şey yapamayacağını belirterek, başta İslam ülkelerinin liderleri olmak üzere tüm Müslümanların birlik olmaları çağrısında bulundu.

7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen "Aksa Tufanı" operasyonunda sonra Gazze'de kadın ve çocuk başta olmak üzere 23 binden fazla insanı şehit eden işgalci siyonistlerin soykırımı 87'nci gününde devam ediyor.

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de ilk çeşitli etkinliklerle soykırımın bir an önce sona ermesi için tepkiler sürüyor.


Malatya'da hekimlerin her hafta düzenlediği sessiz yürüyüşlerine katılan yetişkinler ve çocuklar, Gazze'de büyük bir soykırımın yapıldığını ve dünyanın buna sessiz kaldığına tepki göstererek, yaşanan soykırımın sona ermesi için başta İslam ülkelerinin liderleri olmak üzere tüm Müslümanların birlik olmaları çağrısında bulundu.

"Büyük bir soykırım var ve dünya sessiz!"

Seval Cıcık

Gazze'de büyük bir soykırım yaşandığını ve ellerinden bir şey gelmediği için vicdanlarını rahatlatmak adına yapılan etkinliklere katıldığını söyleyen Seval Cıcık, "Vallahi bu büyük bir soykırım ve dünya sessiz. Bizlerin fert olarak yapabileceğimiz bir şey yok. Çok üzülüyoruz. İslam ülkelerinde büyük eylemler her yere yayılmış ama liderler çok sessiz! Biz de gücümüzün yettiğince ancak eylemlere katılıyoruz ve boykot yapıyoruz. Keşke elimizden daha çok şey gelse. Oradaki kadınlara, doktorlara, çocuklara, bütün insanlara keşke yardımcı olabilsek." diye konuştu.

"Önlemini almazsak yarın sıra Türkiye'ye gelecek"

Lütfü Bayduz

Gazze'de yaşanan soykırım için tüm dünyaya seslenen Lütfü Bayduz, "Çoluk çocuk demeden bütün Müslümanlar katlediliyor. Müslümanların bir an önce birlik olmaları lazım. Orada öldürülen çocuklarımızı, bacılarımızı, annelerimizi kurtarmamız lazım. Bütün dünya Müslümanlarına sesleniyorum. Lütfen bir an önce birlik olalım. Yazık, günahtır! O kadar Müslüman kardeşlerimiz katlediyor. Allah'ın izniyle bütün Müslümanlar birlik olsa israil nedir? Amerika nedir? Hiçbir şey yapamazlar. Boykot iyidir ama yeterli değil. Önlemini alamazsak bu gidişle yarın sıra bize yani Türkiye'ye gelecek. Bu bir parti işi değil, tüm Müslümanların işi. Buna bir dur demek lazım. Allah israili kahr-ı perişan eylesin. O mazlumların hakkı onların yanında kalmayacak Allah'ın izniyle. Rabbime her gün dua ediyorum. Kendi kanlarında boğulacaklardır ve Gazzeli mücahitler galip gelecektir." dileğinde bulundu.

"Allah'tan tek temennimiz bir an önce bu soykırımın son bulmasıdır"

Rukiye Ceylan

Sözün bittiği yere gelindiğini belirten Rukiye Ceylan, "Artık çok fazla söylenecek bir şey de kalmadı. Her gün daha ne kadar kötüsü olabilir ki diye düşünürken daha da kötüsü yapılıyor. Allah sonumuzu hayretsin. Filistinli kardeşlerimize hayra çıkmayı nasip etsin. Yani ne söylesek havada kalıyor. İnsanların bu vahşete olan dikkatini daha da arttırmak ve canlı tutmak adına her hafta yürüyüşlere katılmaya çalışıyoruz. Bu vahşetin son bulması için maalesef elimizden yürüyüş ya da STK çalışmaları dışında pek fazla bir şey gelmiyor. Buna elimizden geldiğince devam etmeye çalışıyoruz ve yaşanan soykırıma dikkat çekmeye çalışıyoruz. Allah'tan tek temennimiz, bir an önce bu soykırımın son bulmasıdır." ifadelerini kullandı.

"israili lanetliyoruz, HAMAS'a selam gönderiyoruz"

Çocuklardan Betül Sevgili, Filistinli Müslüman kardeşlerine destek vermeye geldiklerini, israili lanetlediklerini ve HAMAS'a selam gönderdiklerini söyledi.

"Filistinli Müslümanların kazanması için dua ediyorum"

Azra Betül Dinç adlı çocuk ise Filistinli kardeşlerine selam gönderdiğini ve Filistinli Müslümanların kazanması için dua ettiğini kaydetti.

"Müslümanlar bir şey yapmamış ama katlediliyorlar"

Ahmet Aydın adlı çocuk da Filistin'e destek için geldiğini, yapılan soykırıma bir anlam veremediğini, oradaki Müslümanların hiçbir şey yapmadığını ve işgalci siyonist rejimin onları sebepsiz katlettiğini belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.