Halk, Hz.Muhammed’e olan sevgisini anlattı

Halk, Hz.Muhammed’e olan sevgisini anlattı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı Mahallesi’nde düzenlenen Kutlu Doğum programından sonra duygularını dile getiren vatandaşlar, Hz. Muhammed’e olan sevgilerini anlattılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar’ın Yaprakbaşı (Barê) Mahallesi’nde (köy) düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Hz. Muhammed’e olan sevgilerini anlattılar.

Kutlu Doğum programlarının köydeki havayı adeta değiştirdiğini belirten köy sakinlerinden İhsan Acet, “Bu tür etkinliklerin her yıl yapılmasını istiyoruz. Bu tür etkinlikler hayatımızda büyük değişikliklere vesile oluyor. Köydeki hava adeta değişiyor.“ dedi.

Çocukların üzerinde Kutlu Doğum programlarının büyük bir etkiye vesile olduğunu belirten Abdürrahim Demirel, “Kutlu doğum etkinliklerinin yapılması milletimiz, halkımız için çok faydalıdır. Çocuklarımız, ailemiz bu programlardan olumlu yönden etkileniyor. Her yıl bu coşkunun yapılmasını istiyoruz. Peygamberimizi anlatan bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istiyoruz. Halkımız bu tür programlara çok büyük bir teveccüh gösteriyor. Bu tür etkinlikler insanların İslami yaşantıya dönmesine vesile olacağını düşünüyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Bir başka köy sakini Doğan Kaya ise, bu tür etkinliklerin özellikle gençler üzerinde büyük etkiye sebep olduğunu altını çizerek, “Bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istiyoruz. Bu tür etkinliklerin özellikle manevi değerlerin azaldığı gençlere daha fazla faydalı olacağını düşünüyoruz. Bizler çocuklarımızın İslam terbiyesi ile büyümesini istiyoruz. Bu tür etkinlikler İnşallah buna vesile olur. Gençler anne-babalarına, çevrelerine faydalı insanlar olurlar. Kutlu doğumlar ile Peygamberimizin sevgisi insanların kalbinde daha fazla yer ediniyor ve insanların manevi duyguları üzerinde olumlu etkilere sebep oluyor.“ dedi.

Kutlu Doğum etkinlikleri ile insanların hidayetine vesile olabileceğini ifade eden Ayhan Kaya, “bu tür etkinlikler gerçekten çok güzel faaliyetlerdir. Bu tür etkinlikler ile insanların hidayetine vesile olmak, bütün dünyalıklardan hayırlıdır. Bu tür etkinlikler insanlara Peygamberimizi, onun hayatını, ahlakını, sevgisini kısacası onun yaşam şeklini bize hatırlatıyor.“ şeklinde konuştu.     

Yaşlı hali ile soğuk havaya aldırmadan kutlu doğum programına katılan Halim Öğrük de, “Bu tür etkinlilerin sürekli yapılmasını istiyoruz. Bu tür etkinlikler ile peygamberimizi hatırlıyor, onunla Allah’a olan bağlılığımızı daha fazla güçlendiriyoruz. Buraya gelerek Peygamberimize salavatlar getiriyoruz.“ şeklinde konuştu.

ÇINARINSESİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.