Halk Sağlığı  Müdürlüğü’nden tüberküloz eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden tüberküloz eğitimi

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı birimler, halkı hastalıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla, okullar ve Halk Eğitim Merkezlerinde tüberküloz ile ilgili eğitimlerini sürdürüyor.

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı toplum merkezleri, ‘24 Mart  Dünya Tüberküloz Günü’ etkinlikleri kapsamında vatandaşları hastalıklara karşı bilgilendirmek amacıyla,  eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Beytüşşebap Halk Sağlık Merkezinde görevli ebe Nazire Aykut ve sağlık memuru İskan Yüce,  okullarda  ve Halk Eğitim Merkezinde  öğrencilere ve vatandaşlara Tüberküloz hastalığının çıkış nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verildi.

Yapılan eğitim hakkında bilgi veren ebe Aykut, tüberküloz hastalığının hava yoluyla bulaşan ve önlenebilir, tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu söyledi.

Tüberküloz (Verem) hastalığından korunmak ve sevdiklerimizi korumak için bazı kurallar gerektiğini ifade eden Aykut şunları söyledi:

“Verem hastalığı belirtisi olduğunu düşünen hasta, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Düzenli ilaç kullanımı ile veremi durdurabilir , hem kendimize hem de sevdiklerimize bulaşmasını önleyebiliriz. Verem hastalığında kullanılan bütün ilaçlar ücretsizdir. Verem hastalığının tedavisinde tam başarı sağlanması için, ilaçların doğrudan gözetimli tedavi ile kullanılması esastır.”  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler