Halk Şırnak’ı terk ediyor

Halk Şırnak’ı terk ediyor

Olası sokağa çıkma yasağı nedeniyle halk Şırnak’ı terk ediyor.

Şırnak kent merkezinde çukur ve barikatların olduğu mahallelerde yaşayan halk, okulların da kapanmasını fırsat bilerek şehri terk etmeye başladı.

Kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılmasına yönelik operasyon ve olası sokağa çıkma yasağı ilanı nedeniyle halkın otogarda yoğunlaştığı görüldü.

Yanlarına kişisel eşyalarını alan halk,  çevre köyler başta olmak üzere İstanbul, Mersin, Batman ve Mardin'e bilet kestikleri öğrenildi.

Otobüs firması yetkilileri ise talepleri karşılayamadıklarını bu yüzden ek sefer yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Firma yetkilisi, “Halk, sokağa çıkma yasağı korkusundan akrabalarının yanına gidiyor. Yoğunluk olarak, Gaziantep, Mersin, İstanbul’a bilet kesiyorlar. Talepleri karşılamakta yetersiz kalıyoruz hatta ek seferlerimizde bile yer yok. Çoğu vatandaş biletin iki katına fiyat teklif ediyor. Otobüs bulamayanlar kendi aralarında minibüs tutarak gidiyor.“ dedi.

Şırnak'ta hendek ve barikatların olduğu Dicle Mahallesi, Yeni Mahalle, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahallelerinde bulunan vatandaşlar şehri terk etmeye başlarken, çukur ve barikatların olmadığı mahalleler de ise vatandaşların marketlerde alışveriş yoğunluğu yaşadığı görüldü.

Şırnaklı vatandaşlardan M.A, olası sokağa çıkma yasağı nedeniyle çocuklarının psikolojilerin bozulmaması için onları Batman’daki akrabalarının yanına göndereceğini söyledi.

Vatandaşlardan K.U da mahallelerinde herhangi bir çukur ve barikatın olmadığını fakat muhtemel sokağa çıkma yasağı nedeniyle evindeki iaşelerini tedarik ettiğini söyledi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.