Halk yaylalarına hasret kalmış

Halk yaylalarına hasret kalmış

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Başkale ilçesine bağlı köyleri ziyareti sırasında halkın çözüm süreci ile beraber yaylalarına hasret kaldıklarını ve geceleri hayvanlarını güvenle saldıklarını belirtti.

VAN - AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, İl Başkan Yardımcısı Abdullehat Arvas, Başkale İlçe Koordinatörü Kadir Tugay, Merkez İlçe Başkanı Abdulmenaf Keyifli ve beraberindekiler Van'ın Başkale ilçesine bağlı köyleri ziyaret ettiler.


Heyet köy muhtarları, kanaat önderleri ve köy sakinleriyle bir araya geldi.


Halkın sorun ve taleplerini dinleyen Aras, sıkıntıların giderilmesi için ellerinden geleni yapacağını, barış süreciyle birlikte yatırımların artacağını, bununla birlikte Van'ın büyükşehir olmasıyla Türkiye'de ilk defa köylerin Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir İlçe belediyesinden hizmet alacak olmasının da köylerin daha çok hizmetlere kavuşacağını söyledi.


Köy sakinleri ise, çözüm sürecinin başlamasından bu yana akan kanın durmasıyla birlikte artık hayvanlarını da hasret kaldıkları yaylalarında gece güvenle bıraktıklarını ve bu durumun kendilerini çok sevindirdiğini belirtti. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.