’Halkımız Diyanet’in kaldırılmasını istemiyor’

’Halkımız Diyanet’in kaldırılmasını istemiyor’

Diyarbakır İl Müftüsünü ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırmak isteyen HDP’nin bu planının Kürtlerin talebi olmadığını söyledi.

Diyarbakır’da ziyaretlerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Daha önce Diyanet İşleri kaldıracaklarını söyleyen HDP’nin Diyanet İşleri Başkanlığının Kaldırma planının Kürtlerin talebinin bu olmadığını söyledi.

İslamiyet ile alakası olmayan çevrelerin bir takım farklı yapılanmalar oluşturduklarının görüldüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, “Diyanetin çalışmaları bu anlamda bizim için çok önemlidir. İnsanlarımıza, dinin aktarılması konusunda veya öğrenmek isteyenlere bu imkânları sunması son derece önemlidir.” dedi.

Halkımızın Diyanet’in kaldırılmasına yönelik bir talebi yoktur

Bakan Yılmaz, Bölgede dolaştığını, halktan ‘Diyanet kaldırılsın’ şeklinde bir öneri duymadığını, söyleyerek “ Birileri halktan ve halkın taleplerine kopuk bir şekilde bu tür iddiaları gündeme getirebiliyorlar. Fikirler getiriyorlar. Kimden böyle bir beklenti aldılar bilemiyorum. Ama halkımızda böyle bir şey yok. Aksine halkımız Diyanet’ten daha fazla hizmet bekliyor. Gittiğimiz yerlerde Diyanet ‘bu konuda, şu konuda, şu camimizin yapılmasına destek olsun, çocuklarıma daha çok şeyler versin’ diye talepler alıyoruz. Bu halkın beklentilerinden kopuk davrananların başka çevrelere şirin görünme kaygısıyla söyledikleri sözlerdir.” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler