"Halkımızı mağdur etmeden arızayı giderdik"

"Halkımızı mağdur etmeden arızayı giderdik"

​Van Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, 21 Nisan'da başlayan su arızasını gidermek için yoğun gayret sarf ederek, halk mağdur olmadan arızayı giderdi.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ekipleri 21 Nisan'da başlayan su arızasını gidermek için yoğun gayret sarf ederek, belirlenen zamandan önce arızayı gidermeyi başardı. Kente 50 kilometre uzaklıkta bulunan Bejingir su kaynağından depolara suyun ulaşmasından sonra sabaha doğru kentin tamamına suyun verileceği bildirildi.

Bejingir su kaynağından gelen 1500’lük hattın Edremit kesiminde meydana gelen isale hattı arızası için 21.22.23 Nisan arasında su kesintisi yapılacağı duyurulmuş ve ekipler 24 saat kesintisiz mesai ile çalışmalara start vermişti.

Belirlenen saatten önce arıza akşamüstü giderilerek, borularda son kaynaklar yapıldı, kepçelerle arıza yerinin dolgusu gerçekleştirildi.

Suyun bu akşamdan itibaren kente yaklaşık 50 km uzaklıkta olan Bejingir su kaynağından verilmeye başlanacağı ve depolara suyun ulaşmasından sonra sabaha doğru kentin tamamına suyun verileceği bildirildi.

Ekiplerin çalışma yerine gelen vatandaşlar çalışanlara baklava  ikramında bulunarak, yapılan gayretli çalışmadan dolayı başta VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve ekibine teşekkür ettiler.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Van İlini besleyen 2 ana isale hattı bulunduğunu, bunlardan 1500 çapındaki hattın eski olmasından kaynaklanan arızalar sebebi ile içme suyunda kayıpların oluştuğunu söyledi.

"VASKİ akılcı kaynak kullanımına yönelik olarak geçmiş dönemlerde göz ardı edilen ve uzun vadede daha büyük sorunlara sebep olacak arızaları gidermek için tüm imkanlarını seferber etmektedir." diyen Tekataş, "Teknik ekiplerimizin sahada yapmış olduğu çalışmalar ve ölçümler neticesinde bu hat üzerinde yaklaşık 200 lt/sn suyun kaybolduğu bir arıza tespit edildi.  İçme Suyu Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülmesi planlanmıştır ve çalışmaya başlanılmıştır." dedi.

 Tekataş, "Öngörülen çalışma süresi 21-22-23 Nisan tarihleri olarak 3 gün diye belirtilmişti. Ekiplerimiz soğuk ve yağışlı havaya rağmen gece gündüz demeden arızanın daha kısa sürede onarılması için 24 saat boyunca çalışmalarına devam eti ve zamanından önce bitirme başarı gösterdi. Depolarda ki doluluk oranımız ve aldığımız önlemler sayesinde vatandaşlarımızın günlük hayatları olumsuz etkilenmeden bu arızayı giderdik. Gece gündüz durmadan çalışan sahada koordinasyon sağlayan Genel Müdür Yardımcıları, ilgili daire başkanları, şube müdürleri soğuk ve yağmur demeden çalışan cefakar ekiplerimizi candan kutluyorum." şeklinde konuştu.

Tekataş, "VASKİ, Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu’nun destekleri ile öncelikli ilkesi hizmet olan kurumsal kimliğe sahip bir kamu kuruluşu haline getirildi. Şeffaf yapısı, adil ve eşit hizmet anlayışı ile VASKİ aldığı tasarruf önlemleri ile halkın parasını halka hizmet için projelere dönüştürerek yıllardan beri çözülemeyen sorunları çözerek yapılmayan hizmetleri Van halkına sunmuş oldu." ifadelerini kullandı. (İLKHA)  









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler