Halkın darbe karşıtı gösterisi devam ediyor foto

Halkın darbe karşıtı gösterisi devam ediyor foto

Diyarbakır’da, halk ABD destekli darbe girişimine karşı başlatılan gösterilere devam ediyor.

Diyarbakır halkı 15 Temmuz tarihinde ABD desteğiyle başlatılan askeri darbe girişimine karşı gösterilerini devam ettiriyor.

Kayapınar ilçesindeki Orman Park’ta toplanan Diyarbakırlılar, yüzlerce insanın ölümüne neden olan darbe girişimini lanetlediler. Polis arama noktasından geçtikten sonra alana giren vatandaşlar, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber’ ve ‘FETO’ya idam!’ sloganları attılar.

Etkinlikte konuşmacı olarak katılan Diyarbakır Ak Parti Eski Millet Vekili Cuma İçten bu darbenin Türkiye topraklarına, milletin inancına ve İslam coğrafyasına yapılmak istenen bir darbe olarak gördüklerini söyledi.

Diyarbakır halkını selamlayan İçten,  güneydoğuda her aile 90 yıllardan bu yana FETÖ örgütünün kurbanı olduğunu ve binlerce kişinin bu örgüt tarafından faili meçhul cinayete kurban edildiğine dikkat çekti.

Konuşmasına siyasi partilere teşekkür ederek devam eden İçten, “Darbeye karşı duran tüm siyasi partileri tebrik ediyorum.  AK Parti, HÜDA PAR, CHP ve MHP’yi de takdir ediyorum. Bu millet tek vücut olarak ABD destekli yapılmak istenen darbeye karşı çıktı.” ifadelerini kullandı.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.