Halkın HÜDA PAR’ı beklediğine şahit olduk

Halkın HÜDA PAR’ı beklediğine şahit olduk

HÜDA PAR Şırnak Milletvekili adayı Sevinik, “Halkın HÜDA PAR’ı beklediğine şahit oluyoruz.” dedi

HÜDA PAR 27. Dönem Şırnak Milletvekili adayı Nasuh Sevinik, HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin ve parti üyelerinden oluşan bir heyet, seçim çalışmaları kapsamında Cizre ilçesinde esnafı ziyaret ederek destek talebinde bulundular.

Esnafın yoğun teveccühüyle karşılaşan Milletvekili adayı Sevinik, esnaf ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, yoğun bir teveccüh ile karşılaştıklarını belirterek, halkın adeta HÜDA PAR’ı beklediğini söyledi.

Habur Sınır Kapısının halkın menfaatine değil, zararına çalıştığını belirten Sevinik, bölgenin kalkınması için Habur Sınır Kapısı ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini anlattı.

Seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Sevinik, Cizre İlçe Seçim Kurulunun bayrak asma yasağından dolayı ilçede bayrak asamadıklarını ifade etti.

“Hak ve adalet ölçüsü ile sorunları çözüme kavuşturacağız”

Kronikleşmiş sorun ve problemleri yanlış yöntem, yol ve anlayışlar ile değil, doğru hak ve adalet ölçüleriyle çözeceklerini vurgulayan Sevinik, şunları söyledi:

“Seçim çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Şehir şehir, köy köy, belde belde hatta mezralara kadar gidiyoruz. Halkımızla buluşuyoruz. Elhamdülillah çok güzel tepkiler alıyoruz. Halkın tepkisi bu çalışmalarımıza karşı çok müspettir. Gittiğimiz her yerde sevgi ile karşılanıyoruz. Halkın HÜDA PAR’ı beklediğini adeta görüyoruz. İnşallah bizde buna karşılık vermeye çalışacağız. Biz HÜDA PAR olarak halka çok yeni şeyler vaat ediyoruz. Yozlaşan siyaset kurumunun maksadından uzaklaştırılmış, saptırılmış siyaset kavramının asıl hüviyetine dönmesi için çalışacağız. İnşallah halka hizmet eden bir siyaset anlayışı getireceğiz. Halk üzerinden çıkar sağlayan, halkın üzerinden siyasi menfaat elde eden siyasi anlayışı terk edeceğiz. Böyle bir yenilik getireceğiz siyasete. Ondan sonra kronikleşmiş sorun ve problemlerimizi yanlış yöntem, yol ve anlayışlar ile değil, doğru hak ve adalet ölçüleri üzerinde çözmeye çalışacağız. Bu bizim için çok önemlidir. Çünkü yanlış yollardan yanlış yöntemlerden hayırlı ve doğru sonuçlar elde etmek mümkün değildir. Dolayısıyla HÜDA PAR olarak biz bunu düzelteceğiz, doğru, hak ve adalet ölçüsü üzerinden bir siyaset anlayışı, bir bakış açısı ve bu şekilde sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışacağız.”

“Habur Sınır Kapısının yeni düzenleme ile bölgeye kazandırılması gerekiyor”

Habur Sınır Kapısı ile iliği sorunları dile getiren Sevinik, “Bölgemizin sorunu çoktur. Malum şimdi saymaya çalışırsak epey zaman alır. Bir sürü sorunlarımız vardır. Asıl sorunumuz bölgemizin siyasi sorunlardır. Siyasi sorunlar İslami ve insani temel hak ve hürriyetler ekseninde çözüldüğü zaman diğer sorunların halledilmesi de çok kolay olacaktır. Evet, yollarımız da sorun problemleri var, işsizlik çoktur, gümrük kapısında bazı sorunlarımız var. Ondan sonra yeraltı ve yer üstü zenginliklerimiz var. Onların halkımızın hizmetine sunulması gerekir, işsizlik sorununun halledilmesi gerekir, altyapı ve üstyapı çalışmaları noktasında bütün bunların halledilmesi, biz inanıyoruz ki çok zor bir şey değildir. Yani yapılacak doğru bir düzenleme ile halkın hizmetine sunulacağını inanıyoruz. Gümrük Kapısı bu bölge için çok büyük bir öneme sahip. Sadece bu gümrük kapısının doğru bir şekilde halkın faydasına olacak bir şekilde düzenlemeye kavuşturulması bölgemizin kalkınması için büyük bir araç olacaktır. Fakat maalesef her meselede olduğu gibi bunun da yanlış yönetildiğini, organize edildiğini görüyoruz. Dolayısıyla halkın menfaatine değil, zararına işlediğine şahit oluyoruz.” dedi.

“Sürekli halkın hizmetinde olma gibi sorumluluğumuz var”

Seçimlerden önce sahada oldukları için baskın seçimin kendilerini pek etkilemediğini ifade eden Sevinik, halk ile iç içe olduklarını söyledi.

Sevinik, “Seçim çalışmalarının Ramazan ayında olması belki sıkıntılıydı ama bir yönüyle de bizim çalışmalarımıza bir maneviyat kattı. Bu açıdan Allah’a şükürler olsun ki, beklediğimizin üstünde bir çalışma yaptık. Karşılık olarak da halkta daha güzel bir etki bıraktığını da hissettik. Ramazan ayı özellikle bizim içim bereketli oldu. Biz çalışmalarımızı her tarafta sürdürüyoruz. Seçimden sonra da bu çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Halkın büyük bir ihtiyaç içerisinde olduğunu özellikle siyasi bir boşluğun olduğu bir dönem de buna çok büyük bir ihtiyaç olduğu görülmektedir. Dolayısıyla bu üzerimize büyük yük yüklemektedir. Biz de buna karşılık vermek zorundayız. Biz başka partiler gibi değil, sürekli halkın hizmetinde olmak gibi bir sorumluluk ile karşı karşıyayız. Seçim çalışmalarımız bizim açımızdan çok faydalı geçti. Bir eksiklik vardı bu seçim vesilesiyle bu eksiği bu boşluğu doldurmuş oluyor. Hatta çok acil bir seçim ile karşı karşıya kaldık. Fakat biz daha önceden çalışmalarımıza başladığımız için bu bize bir sürpriz oluşturmadı. Yani bizim için o kadar çok acil bir seçim havası getirmedi beraberinde. Biz zaten halkımızın içerisindeyiz, sürekli halkımız ile iç içe olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Siyasi hiçbir çıkar insanların hayatından değerli değildir”

Seçimlerin kötü olaylarla sonuçlanmaması için ciddi bir çaba harcadıklarını belirten Sevinik, “Gerginleşen havayı dağıtmak, ortamı sükûnete kavuşturmak için çaba sarf ettik.  Bölgemizde şimdiye kadar duyduğumuz kadar ciddi bir olay yaşanmadı. Yaşanmaması için de herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Biz bu nedenle seçim süreci başlar başlamaz bütün partiler ile görüşme talebinde bulunduk. Seçim sürecinin huzurlu, sükûnet içerisinde milletimizin ve memleketimizin hayrına olacak bir şekilde geçmesi için bu talepte bulunduk. Elimizden ne geldiyse yaptık, bunun oluşması için de elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Siyasi hiçbir çıkar, siyasi hiçbir gelecek insanların hayatından değerli değildir.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR halkla buluşmuştur”

HÜDA PAR’ın bazı şer odakları tarafından yanlış tanıtıldığını belirten Sevinik, halkın HÜDA PAR’ı gördükçe yanlış algıların tesirinden kurtulduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Allah Teala’nın her insana tanımış olduğu hak ve hukuk ne ise onları sahiplerine teslim etmeye çalışacağız. Dolayısıyla bunu yaptığımızda sorunlarımız hallolacak, sıkıntılarımız bertaraf olacak. Kardeşlik esasından olaylara yaklaşacağız. Kardeşlik esasından olaylara yaklaştığımız zaman bu sorun ve programların çok daha rahat bir şekilde halledileceğine inanıyoruz. Bu bizim bu için esastır. İnşallah bunları başardığımız da halkımızın bunlara ne kadar ihtiyaç duyduğunu ve şimdiye kadar bu sorun ve problemleri niye çözülmediğini de görecektir. Halkımız HÜDA PAR’ı tanıyor ancak hak ettiği kadar tanımıyor. HÜDA PAR tanınıyor ancak bazı odaklar tarafından yanlış tanıtılmaya çalışılıyor. Farklı farklı kişiler hakkımızda tersine bazı algılarım oluşturduğunu görüyoruz. Halk HÜDA PAR’ı gördükçe yanlış algıların tesirinden kurtuluyor. Biz halkımıza HÜDA PAR’ı iyi bir şekilde hakkıyla tanıtacağız. Bunu yapanlar bilsinler ki; güneş balçıkla sıvanmaz. Bu açıkça bir hakikattir. Bunun farklı nedenlerden dolayı yapıldığını da biliyoruz. Halkı kontrolünde tutarak, hakkını sömürerek, halkın kendi kontrollerinde tutarak varlıklarını idame edenler, HÜDA PAR’ın ortaya çıkmasıyla beka sorununu yaşayacaklarını bildikleri için bunu yaptıklarını görüyor ve biliyoruz. Yani bu boş bir gayrettir. Bir kere HÜDA PAR ortaya çıkmış, halkıyla buluşmuş, programıyla ve hedefleriyle her şeyi ortadadır.”

“Doğrusu HÜDA PAR”

HÜDA PAR’ın hiç bir parti ile ittifak yapmadığını ifade eden Sevinik, HÜDA PAR’ın 79 ilde parti logosuyla 2 ilde ise bağımsız adayları ile seçime gireceğinin vurguladı.

Sevinik, “HÜDA PAR’ın alacağı her bir oy, bu milletin ve memleketin geleceği için önemlidir. Şimdiye kadar barajı geçip de meclise giden, grup kuran, hükümet kuran ve iktidar olanların bu milletin sorunu ve problemlerini halletmemeleri gösteriyor ki seçim barajı o kadar önemli bir şey değildir. Eğer çok önemli bir şey olsaydı o zaman bu barajı aşanların şimdiye kadar bu sorun ve problemleri halletmiş olmaları gerekirdi. Fakat Maalesef bu sorun ve problemlerin daha da arttığını görüyoruz. Bu toplumsal sorun ve problemlerin çok daha da büyüdüğünü görmekteyiz. Peki, bunun barajla ne ilgisi var. Oysa barajı geçenlerin bunlara sebebiyet verdiğine inanıyoruz. Şimdi biz barajı aşsak da aşmazsak da milletimizin ve memleketimizin istikbalinin için hak, adalet ve olması gereken yol üzerinden siyaset yaptıktan sonra ve bu siyasi alternatifi halkımızın hizmetine sunduk ve sunacağız. Sonra böyle bir imkânı oluşturduktan sonra seçim barajı olsa ne fark eder, olmasa ne fark eder. Bizim için kazanma kriteri halkımızın ihtiyacı olan hak ve adalete değerli bu siyasi partinin halkın içerisinde yer alması ve halkımız tarafından bilinmesi, tanınması ve destekletilmesidir. Bu bizim için asıl kazançtır. Bu olduktan sonra bizim hedefimiz sonuca ulaşmıştır, biz bu hedefe kavuşmuşuz demektir. Halkımızın seçimine, iradesine sahip çıkmasını istiyoruz. Bu İradesini yanlış yönde değil de doğru yönde kullanmasını ümit ediyoruz. Seçim biliyorsunuz mevcut ortamda normal usullere göre 5 yılda bir yapılacaktır. Dolayısıyla bu 5 yıl süre için iyi düşünmek gerekir, yani iyi bir seçim yapmak gerekir. Doğru bir seçim yapmak lazımdır. Biz de diyoruz ki; doğrusu HÜDA PAR.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler