Halkın iradesine saygı duyulmalı

Halkın iradesine saygı duyulmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, “Seçim sonuçları ne olursa olsun sonuçlar üzerinden halkın ayrıştırılmaması ve halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Erat, seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diledi.

Şehitkâmil ilçesi Burak Mahallesi’ndeki Gürteks İlkokulunda oyunu kullanan Erat, oy kullandıktan açıklamalarda bulundu.

“Halk doğru kararı verecektir”

Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dileyen Erat, “Bizler de vatandaşlığımızın bir gereği olarak gelip oyumuzu kullandık. Rabbimden, bu seçim sonuçlarının öncelikle Gaziantep şehrimize ve daha sonra ülkemize, tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum. Bununla beraber ülkemizin seçim tarihinin sicili baya bir kabarık. Genelde her seçimde kavga olur, kan dökülür. Özellikle de siyasilerin itidalli bir dil kullanmaları gerektiğini söylüyoruz. Seçim sonuçları ne olursa olsun, seçim sonuçlarının üzerinden halkı ayrıştırmamaları gerekiyor. Halkın iradesine saygı duyulmalı. İnşallah halk gereğini yapacaktır.” dedi.

“Halkın iradesinin sandığa yansıması gerekiyor”

Seçimlere yoğun bir katılımın olduğunu belirten Erat, “Biz de milletvekili adaylarımız ile birlikte bazı okulları ziyaret ettik. Sandık başkanlarından aldığımız bilgilere göre katılım çok yüksek. Bu seçimde neredeyse bütün halk sandık başına geldi. Bu sevindiricidir ve halkın iradesinin sandığa yansıması gerekiyor. Bizler milletvekili adaylarımızla okulları ziyaret ediyoruz ve oyumuzu kullandık.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te şu ana kadar seçim güvenliği ile ilgili hiçbir sorun ve sıkıntıyla karşılaşmadıklarını belirten Erat, “Sandıklar gayet güvenli ve şeffaftır. Bunu yerinde inceledik. Ümit ediyoruz ki özelde şehrimizde sonra tüm ülkemizde şeffaf bir şekilde halkın iradesine müdahale edilmeden halkın iradesi sandığa yansır ve müdahale olmaz. İnşallah geçmiş tarihlerdeki yapılan seçimlerde gördüğümüz gibi paket oylar ve hileler olmaz. Bu zulümdür.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.