"Halkın ‘Pembe otobüs’ talebine sessiz kalmayın"

"Halkın ‘Pembe otobüs’ talebine sessiz kalmayın"

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, kadınların "Pembe otobüs" taleplerinin ayrımcılık değil ayrıcalık olarak görülmesi gerektiğini belirterek talebin en kısa zamanda kentte uygulamaya geçilmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, bazı şehirlerde hayata geçirilen pembe otobüs uygulamasının Şanlıurfa'da da hayata geçirilmesi noktasında daha önce de çağrılarının olduğunu belirterek bu çağrıyı yineledi.

Son zamanlarda partilerini ziyaret eden kız öğrencilerin, toplu taşıma araçlarında yaşadıkları sıkıntıları kendilerine aktardıklarını belirten Yalçın, "Bu konuyu biz daha önce de dile getirmiştik ve halkımızın da yoğun talebi var. Bu talebin bir ayrımcılık olarak görülmemesi, bayanlar için bir ayrıcalık olarak görülmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

İstanbul, Malatya gibi şehirlerde, belediyelerin halkın ‘Pembe otobüs’ talebini karşılıksız bırakmadığını ve bu yönde olumlu tepkilerle karşılaştıklarını söyleyen Yalçın,  konuyla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'den randevu talep ettiklerini ancak şu ana kadar kendilerine bir dönüşün yapılmadığına dikkat çekti.

Ahmet Eşref Fakıbaba ve Celalettin Güvenç’in belediye başkanlığı döneminde, binlerce imza toplanarak kendilerine teslim edildiğini hatırlatan Yalçın, "Halkın yoğun talebi olmasına rağmen, Urfa’mız da bir türlü ‘Pembe otobüs’ uygulamasına geçilmiyor." diye belirtti.

Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi’ye sesleniyorum. Halkın ‘Pembe otobüs’ talebine sessiz kalmayın. Halkımız dindar ve Müslüman bir halktır ve bu halkın böyle bir talebi var. Gayet doğal ve haklı bir taleptir. Halkın neden ‘Pembe otobüs’ talebinde bulunduğunu gözlerinizle görmek istiyorsanız buyurun, bir sabah Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsüne giden otobüslere beraber binerek yolculuk yapalım. Halkın neden ‘Pembe otobüs’ talebinin olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz. Bizleri ziyarete gelen Üniversiteli kızlarımız, öyle şeyler söylüyorlar ki, gerçekten o otobüslerle gidip gelmelerine gönlümüz razı olmuyor. Yoluculuk esnasında otobüsler, tıklım tıklım oluyor. Dolayısıyla taciz, sarkıntılık olayları oluyor. Bu konuda üniversiteli kızlarımız, çok muzdarip olduklarını ifade ettiler."

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.