"Halkın sesi olan basın mensupları susturulamaz"

"Halkın sesi olan basın mensupları susturulamaz"

Gazeteci Ali Adıyaman'ın PKK tarafından kaçırılmasına tepki gösteren Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki bazı Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, halkın sesi olan basın mensuplarının susturulamayacağı belirtildi.

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyetlerde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi, İrfan-Der, Köy-Der, Rahmet Gıda Bankası ve İHL’ Der adına bir basın açıklaması düzenleyen Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe şube başkanı Yusuf Beken, PKK tarafından Gazeteci  Ali Adıyaman’ ın kaçırılmasına sert tepki göstererek, Halkın sesi ve doğru bilgilendirmekle görevli olan basın mensuplarının bu tür kaçırma, sindirme girişimleriyle kesinlikle susturulamayacağını söyledi.

Gazeteci Ali Adıyaman’dan bir haber alınmamasının STK’lar olarak endişelendiklerini dile getiren Yusuf Beken, “Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Dağcılar (Günde Şao) köyü Erkenciler mezrasında ailesiyle beraber  evinde  bulunduğu esnada, PKK tarafından eve yapılan baskında kaçırılan İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adıyaman’dan hala bir haber alınamaması, Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizi endişelendirmektedir. Barış, Demokrasi ve insan hakları gibi terimlerin arkasına saklanarak Kürt halkının Dinine, Örfüne ve İnancına adeta savaş açarak kendisinin ideolojisini zorla, baskıyla ve şiddetle kabul ettirmeye çalışan bu zihniyet Kürt halkının vicdanında yer bulamayacaktır. Daha önce  de bilindiği gibi bu aile kendilerine oy vermediği için darp edilmişti.” diye hatırlattı.

Açıklamasında  Hükümete de seslenen  Beken, “Halkın sesi ve halkı doğru bilgilendirmekle görevli olan basın mensupları, bu tür kaçırma, sindirme ve zulümle kesinlikle susturulamayacaktır. Ülkenin her karış toprağında güvenliği sağlamakla mükellef olan, vatandaşın canını, malını ve namusunu korumak ilk görevlerinden olan hükümeti göreve çağırıyor ve Ali Adıyaman’ın kurtarılmasını umuyoruz.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.