"Halklarını diktatörlükle yöneten bu iğrenç münafıkların ne Sünnilikle ne de İslam ile hiçbir ilgileri yok”

"Halklarını diktatörlükle yöneten bu iğrenç münafıkların ne Sünnilikle ne de İslam ile hiçbir ilgileri yok”

Filistin halkına verdiği destekle bilinen İngiliz Respect Partisi Lideri George Galloway, "Gazze'de şehid edilenlerin hepsi Sünni idi. Suudi Arabistan onlara yardım etmek için kılı kıpırdattı mı? Halklarını diktatörlükle yöneten bu iğrenç münafıkların ne

Suudi Arabistan'ın, Amerika'nın da desteğini arkasına alarak 10 ülke ile bir olup Yemen'e saldırmasına bir tepki de İngiltere'den geldi.

Geçtiğimiz yaz ayında Filistin halkına verdiği destekten dolayı İngiliz holiganların saldırısına maruz kalan Balford kenti Bağımsız Milletvekili George Galloway, İran'ın İngilizce yayın yapan Press TV'de Suudi Arabistan'ın Yemen'e düzenlediği saldırıyı yorumladı.

"Açlıktan kırılan Gazze halkına tek bir Riyal vermedi"

Konuşmasında, Suudi Arabistan'ın İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı karşısındaki tavrını sert bir dille eleştiren İngiliz Milletvekili, “Suudi Arabistan'ın bu kadar büyük bir askeri hava gücüne sahip olduğunu kim tahmin ediyordu? Elbette ki bu güç, geçtiğimiz yaz binlerce şehid veren Gazze halkı için değildi… Suudi Arabistan onlara yardım etmek için kılını bile kıpırdatmadı. Savaş uçakları göndermeyi bırakın, direnişe tek bir Keleş kurşunu bile göndermedi. Açlıktan kırılan Gazze halkına tek bir Riyal vermedi" diyerek tepkisini ortaya koydu.

“Bu sinsi yılan Sünni falan değil!”

Suudi yönetiminin Gazze'ye söz verdiği halde yardım etmediğini hatırlatan Galloway, basında çıkan Şii-Sünni söylemlerine de tepki göstererek, “Bu sinsi yılan Ehli Sünnet'ten falan değil! Gerçekten Ehli Sünnet olan biri Londra'daki kumarhanelerde kumar oynar mı? Ya da fuhuş hanelere gider mi? Netanyahu'nun karşısında dansöz oynatır mı?” diye sordu.

“Bunlarda Sünnilikten eser yok”

Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin yöneticilerinde Sünnilikten eser olmadığının altını çizen Respect Partisi Lideri Galloway, “Gazze'de şehid edilenlerin hepsi Sünni idi. Suudi Arabistan onlara yardım etmek için kılı kıpırdattı mı? Halklarını diktatörlükle yöneten bu iğrenç münafıkların ne Sünnilikle ne de İslam ile hiçbir ilgileri yok” dedi. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.