Ham ipek üretiminde merkez Diyarbakır’dır

Ham ipek üretiminde merkez Diyarbakır’dır

​Kulp ilçesindeki İpek İplik Üretim Tesisi'nde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'de ipek böceği kozası üretiminin en fazla olduğu ilin Diyarbakır olduğunu söyledi.

Kulp ilçesindeki İpek İplik Üretim Tesisi'nde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 50 bin ton ipek böceği kozası üretimiyle Türkiye'de ipek böceği kozası üretiminin en fazla olduğu ilin Diyarbakır olduğunu söyledi.

Fabrikada incelemelerde bulunan Güzeloğlu, bu tür tesislerin çoğalması için çalışma kaydetmeye devam edeceklerini belirtti.

Güzeloğlu, "Türkiye ipek böceği üretiminin ve buna bağlı ipek üretiminde yüzde 50'yi gerçekleştiren tesisimizdeyiz. Türkiye'de ipek böceği kozası üretiminin en fazla olduğu il Diyarbakır'dır. Yaklaşık 50 bin ton ipek böceği kozası üretiyoruz. Bu tesisimizde 4 ton ham ipek elde ediyoruz. Türkiye üretiminin yarısı bu tesisimizde üretiliyor. Buradan üretici merkezlerine gönderiliyor." dedi.

Tesisin ekonomik gelişmeye büyük bir katkı sağladığını belirten Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de ipek böceği koza üretiminde ve ipek böceği kozasından elde edilen ham ipek üretiminde merkez Diyarbakır'dır. İstihdama katkı koyan, ekonomik gelişmeye destek olan çok önemli bir yatırım. Bu tesisimizin hem kapasitesini hem de sayısının artarak ipek böceği kozası ve buna bağlı ham ipek yetiştiriciliğinde Diyarbakır'ımızın dünya çapında bir üretim merkezi olması çabası içindeyiz. Böylesi tesislerle Kulp'un, Diyarbakır'ın ve ülkemizin kalkınmasına ve böylesi stratejik tesislere katkı konulmasına destek olan, Diyarbakır'ın ve bölgenin kalkınmasına her zaman olduğu gibi ilgisi olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu’na Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Kulp Belediye Başkan Vekili Kaymakam Fatih Dülgeroğlu eşlik etti.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.