Hamaney: Filistin halkını savunmak insani ve İslami görevdir

Hamaney: Filistin halkını savunmak insani ve İslami görevdir

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hameney, "Filistin halkını savunmak tüm Müslümanların insani ve İslami görevidir." dedi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hameney, üniversitelerin ilmi heyet üyeleri ve hocalarını kabulünde, Filistin halkını savunmanın hem insani ve hem de İslami bir görev olduğunu belirterek, ''Bazıları Yüzyılın Anlaşması'nı dayatmak için Amerika'nın peşine takılmışlar ama Amerika ve peşine takılanlar da bu meselede yenilgiye uğrayacaklardır.'' dedi.

Hamaney, "Kudüs Günü'nün her yıl daha da önem kazandığını belirterek,  bunun da sebebinin, Amerika'nın ihanete dayalı girişimleri ve bölgede onların peşine takılanların Yüzyılın Anlaşması'nı dayatmaya çalışmalarındandır." ifadelerini kullandı.

İslam inkılabı rehberi, Filistin meselesinin şimdi ile geçmiş arasındaki farkına da değinerek, ''Amerika ve peşine takılanların edebiyatında açık bir şekilde Filistin meselesinin ortadan kaldırılmasını görüyoruz. Bundan dolayı Kudüs Günü yürüyüşü Filistin'i savunmak için bu yıl daha da önemlidir." şeklinde konuştu.

"İran, kesinlikle ABD ile müzakere etmeyecektir"

İran'ın AB ülkeleri başta olmak üzere diğer devletlerle bir sorunu olmadığını ve onlarla müzakere edebileceklerini dile getiren Hamaney, "Müzakerede asıl mesele müzakere edilecek konunun belirlenmesidir. Biz her konuda müzakere etmeyiz. Devrimin temel ilkeleri ve ülkenin savunma kapasitesi müzakere konusu olamaz." şeklinde konuştu.

Ülkede yürütme organı, siyaset ve diplomatik kurumların ABD ile müzakere edilmemesi konusunda hemfikir olduğunu aktaran Hamaney, "ABD ile müzakere kesinlikle tavsiye edilmemektedir. İran, kesinlikle ABD ile müzakere etmeyecektir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, ABD ile müzakere etmeyişimizin nedeni şudur: Birincisi hiçbir faydası yoktur, ikincisi de zararı vardır." değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.