Hamaney, “İran kardeşlik hürmeti gereği şu ana kadar soğukkanlı davrandı”

Hamaney, “İran kardeşlik hürmeti gereği şu ana kadar soğukkanlı davrandı”

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan'ın İranlı hacılara yönelik en ufak saygısızlık yapması yahut hayatını kaybeden İranlıların intikali konusunda üzerine düşeni yapmaması durumunda, buna sert ve ağır karşılık verileceği uyarısında bulund

İran’da üst düzey ordu komutanlarının da katıldığı askeri törende konuşan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Riyad yönetimine hitaben, "İran'ın elinin üstün olduğunu ve bir tepki verecek olursa onların durumunun iyi olmayacağını bilmeliler" diye konuştu.

Gerçekleri Araştırma Komitesinin kurulmasını isteyen İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan'ın İranlı hacılara yönelik en ufak bir saygısızlık yapması yahut hayatını kaybeden İranlıların intikali konusunda üzerine düşeni yapmaması durumunda, İran'ın buna sert ve ağır  karşılık vereceği uyarısında bulunarak, ”Olayın nedeni konusunda şimdilik önyargılı davranmıyoruz. Ancak Riyad yönetiminin mağdurlar konusunda görevini yerine getirmediğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.
Ölen hacılar konusunda Suudi Arabistan'ı sorumluluğunu yerine getirmemekle suçlayan Hamaney, İran'ın İslami edep ve kardeşlik hürmeti gereği şu ana kadar soğukkanlı davrandığını söyledi.

Öte yandan Mina'daki izdihamda ölen İranlı vatandaşının 239'a yükseldiğini ve 241 İranlı hacının da kayıp olduğunu belirten Tahran yönetimi, bugün tekrar Suudi Arabistan'ın Tahran'daki Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. İran daha önce de konu ile ilgili olarak Suudi temsilciyi 3 kez Bakanlığa çağırmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.