Hamaney: İstediğimiz kadar petrol ihraç edeceğiz

Hamaney: İstediğimiz kadar petrol ihraç edeceğiz

​Ali Hamaney, ABD'nin İran petrolüne ambargo kararına ilişkin, ihtiyaç duydukları zaman ve istedikleri kadar petrol ihraç edeceklerini vurguladı.

Tahran'daki İmam Humeyni Hüseyniyesi’nde ülkenin dört bir köşesinden gelen işçilerle görüşen Ali Hamaney, ABD'nin İran petrolüne ambargo kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin İran petrol yaptırımlarından muaf tutulan 8 ülkeye yeni muafiyet hakkı verilmemesi kararının hiçbir sonuca varmayacağını vurgulayan Ayetullah Hamaney, "İhtiyaç duyduğumuz zaman istediğimiz kadar petrol ihraç edeceğiz. Onlar (petrol ihracatı konusunda) tüm yolları kapattıklarını sanıyorlar. Ancak aktif olan İran halkı ve tedbirli yetkililer tüm engelleri açacaktır." dedi.

ABD'nin düşmanca kararının tepkisiz kalmayacağını belirten Hamaney, "Düşmana gereken yanıt verilecektir." dedi ve "İran halkı düşmanlığın karşısında sessiz kalan bir millet değildir. Petrol satışına ne kadar az bağlı olursak, o kadar da kıymetini bileceğiz. Bu bizim için daha iyi olur." ifadelerini ekledi.

Ali Hamaney, düşmanın, çeşitli ekonomik meselelerle uğraştığını ve İran halkına diz çökertmek istediğini ancak bunu başaramayacaklarını söyleyerek, "Hiçbir millet düşmanlarının belirlediği kararların etkisi altında kalmayı kabul etmez." diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.