Hamaney: Savaş olmayacak ve ABD ile de müzakere etmeyeceğiz

Hamaney: Savaş olmayacak ve ABD ile de müzakere etmeyeceğiz

​İran İslam İnkılabı Rehberi Ali Hamaney, "Amerika bizim karşımızda utanmadan savaş ile müzakereden bahsediyor. Ne müzakere edeceğiz ne de savaş yaşanacak." dedi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin savaş çığırtkanlığı ve İran'la müzakere yapma isteklerine tepki gösterdi.

Hamaney, bugün kendisiyle ile görüşenlere hitaben yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran ile müzakere sözlerine değinerek, "Amerikalılar müzakere konusunda da eskimiş bir oyun oynuyorlar. Birisi ön şartlı müzakere diyor, diğeri de ön şartsız müzakereden söz ediyordur." dedi.

"Humeyni Amerika ile müzakereyi yasakladı, ben de yasaklıyorum"

Hamaney, Amerikalıların müzakerelerde söz verip fakat uygulamadıklarını ifade ederek, KOEP’in bunun açık örneği olduğunu söyledi.

Amerika’nın müzakere konusunun yeni bir şey olmadığını ve İran İslam İnkılabından bu yana, yıllarca ortaya atıldığını belirten Hamaney, ‘’İran İslam Cumhuriyeti ne zaman Amerika’nın baskıları ve yaygarasının kendisine etki etmeyecek güce ulaşırsa Amerika ile müzakere edebilir. Bugün böyle bir şey yoktur, bundan dolayı İmam Humeyni Amerika ile müzakereyi yasakladı, ben de yasaklıyorum." ifadelerini kullandı.

Hamaney, "Amerika bizim karşımızda da utanmadan savaş ile müzakereden bahsediyor; savaşı bazılarını korkutmak için ortaya attıkları gibi müzakere konusunda da oyun oynuyorlar, birisi şartsız koşulsuz diyor  diğeri ise koşulları saydırıyor. Ancak bu konuda halkımıza iki kelime laf söylemeliyim; ne müzakere edeceğiz ne de savaş yaşanacak. Bu da İran halkının bilmesi gereken sözlerin özeti." diye konuştu.

"Milli paramızın değerinin düşmesindeki neden ülke içindeki yapılanlar"

Hamaney, İran milli parasının değerinin düşmesinin mevcut ekonomik sıkıntılardan kaynaklı olduğunu belirterek, ekonomik uzmanlar bu konunun nedeninin yabancı meseleler olmadığını ve ülke içinden kaynaklı olduğu görüşünde olduğunu belirtti.

Hamaney, "Ambargoların bu konuya etkisi yoktur demiyoruz fakat milli paramızın değerinin düşmesindeki çoğu neden ülke içindeki yapılanlardan dolayıdır. Uygulamalar daha iyi, tedbirli, yerinde ve güçlü olursa ambargoların fazla etkisi olmaz. Örneğin altın ve döviz konusunda, bazı tedbirsizlikler ve dikkatsizlikler sonucu ülkenin dövizi onu suistimal edenlerin eline geçti. Bu sorun, yönetim ve icra politikaları ile ilgilidir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.