Hamas: Bahreyn Çalıştayı’nın sonuçları kâğıt üzerinde kalacak

Hamas: Bahreyn Çalıştayı’nın sonuçları kâğıt üzerinde kalacak

Arap ülkelerinin Bahreyn Çalıştayı’na katılmalarının Filistinlilerin ortak tavrına aykırı olduğunu kaydeden Hamas, vesayet yoluyla Filistin halkına dayatılmaya çalışılan çözümlerin başarısız olacağını açıkladı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Amerikan yönetiminin Filistin davasını tasfiye için yaptığı planların ve Bahreyn Çalıştayı’nın sonuçlarının kâğıt üzerinde kalacağını söyledi.

Hamas Hareketi, Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenecek Çalıştay'a Arap ülkelerinin de katılacak olmasını şiddetle kınadı.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin halkının 100 yıldır topraklarının özgürlüğü için mücadele ettiğini belirtti.

Bedran, Filistin halkının dünyanın tüm mallarını da teklif etseler Filistin kimliği taşıyan vatanından taviz vermeyeceğini ifade etti.

Arap ülkelerinin Bahreyn Çalıştayı’na katılmalarının Filistinlilerin ortak tavrına aykırı olduğunu kaydeden Bedran, vesayet yoluyla Filistin halkına dayatılmaya çalışılan çözümlerin başarısız olacağını açıkladı.

Filistin halkını aç bırakmak suretiyle planları kabule zorlama girişiminin başarılı olamayacağına dikkat çeken Bedran, Bahreyn Çalıştayı’nı boykot eden ülkeleri de selamladı.

Bedran, Çalıştay'ı boykot kararının Filistin halkının haklarını desteklemeye devam eden asil ve insani bir tavır olduğunu söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler