HAMAS: Blinken'in soykırımı meşrulaştırma çabaları sefil girişimlerdir

HAMAS: Blinken'in soykırımı meşrulaştırma çabaları sefil girişimlerdir

Blinken'in işgalci siyonistlerin yaptığı soykırımı meşrulaştırma çabalarının sefil bir girişim olduğunu belirten HAMAS, bu durumun Amerika'nın bu suçlara ne kadar karıştığını yansıttığını belirtti.

HAMAS Siyasi Bürosu, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in işgalci siyonistlerin soykırımı normalleştirmeye ve meşrulaştırmaya çalışması üzerine açıklamada bulundu.

Yaptığı açıklamada; Blinken'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın tam desteğiyle devam eden, Filistinli sivillere yönelik barbar saldırısının üzerinden 96 gün geçtikten sonra hâlâ tekrarlamakta ısrar ettiği yanıltıcı anlatıyı reddettiklerini belirten HAMAS, devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bakan Blinken'in, Filistin direnişinin siviller arasında yoğunlaştığını söyleyerek, işgalci terörist ordusunun Filistinli sivillere karşı uyguladığı soykırımı meşrulaştırma çabalarını; Bunlar, sayıları 30 bini aşan Gazzeli çocukları, kadınları ve yaşlıları katleden işgalci siyonistlerin ellerini yıkamaya yönelik sefil girişimlerdir.

Bu, Amerika'nın bu suçlara ne kadar karıştığını ve tüm uluslararası yasaların yaygın şekilde ihlal edildiğini yansıtmaktadır." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.