HAMAS: Heniyye'nin ailesinden şehid olanların sayısı 7'ye yükseldi

HAMAS: Heniyye'nin ailesinden şehid olanların sayısı 7'ye yükseldi

HAMAS, siyonist işgal rejiminin Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torununu şehid ettiğini bildirdi.

Siyonist işgal rejimi, dün Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef aldı.

Araçta bulunan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli 3 oğlu ile Muna, Amal, Halid ve Rezzan isimli 4 torunu şehid oldu.

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın ilk günü Şati Mülteci Kampı'nda düzenlenen saldırının "hain ve korkakça" olduğu belirtildi.

Heniyye ailesinden daha önce yaklaşık 60 kişinin daha şehid edildiği belirtilen açıklamada, siyonist rejimin HAMAS'ın liderleri ve ailelerini hedef almasının "sahadaki başarısız düşmanın umutsuz girişimlerinden başka bir şey olmadığı, Filistin direnişinin müdafaası karşısında dehşete düşmesi" şeklinde değerlendirildi.

Bu tür saldırıların, HAMAS ve Filistin halkının direniş iradesini kırmayı başaramayacağı, sadece onların mücadeledeki kararlılığını artıracağı vurgulanan açıklamada ayrıca, bunun, işgalcilerin soykırım savaşını ve savunmasız sivillere yönelik saldırılarını tırmandırarak müzakereler sırasında başarı elde edeceği yanılsaması olduğu kaydedildi.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı Heniyye, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiklerini" söylemişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.