Hamas'ın kuruluşunun yıl dönümü programına yüzbinlerce kişi katıldı

Hamas'ın kuruluşunun yıl dönümü programına yüzbinlerce kişi katıldı

Hamas, 31'inci kuruluş yıl dönümü faaliyetleri çerçevesinde dev bir miting düzenledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından, 31'inci kuruluş yıl dönümü faaliyetleri çerçevesinde dev bir miting düzenlendi.

Yüzbinlerce Filistinli sabahın erken saatlerinde, Hamas'ın kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Gazze'deki Askeri Tugaylar Parkı'na akın etti.

"Direniş Kazanacak, Ambargo Kırılacak" temasıyla düzenlenen mitinge; İslami Direniş Harekeri Lideri İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar, İzzetin el-Kassam Tugay Komutanlarının yanı sıra bir çok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Filistinli katıldı.

Miting başlamadan önce Gazze'nin Han Yunus kentinde askeri geçit töreni düzenlendi. Geçit töreninde ağır silahlar, tank savar füzeler, havan topları sergilendi.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan tugaylar, askeri araçlar ve motosikletlerle Han Yunus sokaklarında dolaştı.

Öğleden sonra başlayan programda İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından askeri geçit törenleri düzenlendi.

Öte yandan Hamas'ın kuruluşunun 31'inci yıl kuruluş mesaj yayınladı. Mesajda, dönüş ve kuşatmayı kırma yürüyüşlerini sürdürüleceği belirtildi. Yürüyüşlerin ulusal güçlerin belirlenen hedeflerin gerçekleştirilinceye kadar devam edileceği ifade edildi.

Mesejda, yüzyılın anlaşmasına kesinlikle karşı olduğunu vurgulayan Hamas, bu projeye karşı duracaklarını, bedeli ne olursa olsun hiç kimsenin projeyi hayata geçirmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Siyonistle ilişkileri normalleştirmeye karşıyız. Arap ve İslam ülkelerinden, parti ve örgütlerden bu kapıyı kapatmalarını istiyoruz. Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir. Bu Filistin halkıyla ümmetin sabit hakkıdır. Bundan taviz verilemez. İşgalcinin Kudüs’te yaptığı icraatlar, Yahudileştirme ve yerleşke inşası, gerçekleri örtmedir ve yok hükmündedir. Yurdundan olmuş olan Filistinli mültecilerin ülkelerine geri dönme hakları doğal bir haktır. Bu hak yok sayılamaz ve pazarlık konusu yapılamaz."

Hamas  14 Aralık 1987'de Şeyh Ahmet Yasin tarafından kurulmuştur. Her yıl aralık ayının 2'nci haftasında Hamas'ın kuruluş tıl dönümü etkinlikleri düzenlendiyor.  

Hamas'ın düzenlediği etkinliği, yüzlerce yerli ve yabancı basın-yayın organı takip ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.