Hamas kararı, Netanyahu’da hazımsızlık yarattı

Hamas kararı, Netanyahu’da hazımsızlık yarattı

Siyonist işgal rejimi İsrail’in Başbakanı Netanyahu, Avrupa Adalet Divanı'nın, Hamas'ı AB terör listesinden çıkartmasını hazmedemeyip "Avrupa’nın ikiyüzlülüğü" olarak nitelendirdi.

Dün, Avrupa Adalet Divanı’nın Hamas'ı terör listesinden çıkarmasından sonra, alınan kararla ilgili Netanyahu’dan, hazımsızlığının göstergesi olan bir açıklama geldi.

İşgal devleti İsrail’in Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, "Bugün 'Avrupa ikiyüzlülüğünün' çok rahatsız edici bir örneğine şahit olduk. İsrail’in savaş suçu işlediği gerekçesiyle Cenevre’de dava açılırken, Lüksemburg’da Avrupa Mahkemesi, Hamas’ı terör örgütü listesinden çıkardı. Hamas ki, sayılamayacak kadar savaş suçu ve terör eylemleri düzenleyen Hamas’ın aynısıdır." İfadelerinde bulundu.

ABD'nin İsrail’e karşı dostluğunun, Avrupa’nın tutumuyla zıt düştüğünü belirten Netanyahu, "Öyle görülüyor ki 6 milyon Yahudi’nin katledildiği Avrupa’da hala ders çıkarmamış çok sayıda kişi var. Ancak biz İsrail’de bazı şeyleri öğrendik. Terör ve ikiyüzlülüğe karşı halkımızı ve devletimizi korumaya devam edeceğiz." açıklamasında bulunarak büyük bir aymazlık örneği gösterdi.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Adalet Divanı aldığı kararda, Hamas'ın terör örgütleri listesine alınma gerekçesinin incelenmiş ve teyit edilmiş gerçek eylemler yerine, basın ve internette yer alan iddialara dayandırılması nedeniyle işlemin hukuka aykırı olduğu belirtilmişti. Mahkeme ayrıca Hamas'ın AB'deki mal varlığının dondurulması gibi yaptırımların üç ay sonra kaldırılmasına hükmetmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.