HAMAS lideri Aruri'nin şehadeti sonrası direnişten ve halktan tepkiler

HAMAS lideri Aruri'nin şehadeti sonrası direnişten ve halktan tepkiler

HAMAS Siyasi Bürosu üyesi İzzet el-Rişk, hareketin liderlerinden Salih El Aruri'nin işgal tarafından şehit edilmesinin direnişin ve halkın azmini kıramayacağını vurgularken Batı Şeria'da halk gösteriler başlattı.

İşgalci siyonistlerin Beyrut'ta HAMAS ofisini bombalaması sonucu HAMAS Lideri Salih El Aruri şehit oldu.

Aruri'in şehadetinin ardından HAMAS Siyasi Bürosu üyesi İzzet El Rişk, yazılı bir açıklama yaptı.

El Rişk, "Siyonist işgalin Filistin içinde ve dışında Filistin halkımızın liderlerine ve sembol isimlere karşı gerçekleştirdiği korkak suikastlar, halkımızın iradesini ve kararlılığını kırmayı, yiğit direnişinin devamını baltalamayı başaramayacaktır. İşgalin bu saldırısı, düşmanın Gazze Şeridi'ndeki saldırgan hedeflerinden herhangi birine ulaşmakta ne kadar başarısız olduğunu bir kez daha kanıtlıyor." dedi.

Öte yandan Aruri'nin şehadetinin ardından Batı Şeria'da gösteriler yapılmaya başlandı. Batı Şeria'da direnişçiler, her yerde yürüyüş yapılması yönünde acil çağrılar yaptı.

Batı Şeria'daki ulusal ve İslami hareketler, Salih El Aruri'nin cenazesi için yarın kapsamlı bir gösteri yapılması çağrısında bulundu.

Öte yandan Salih El Aruri'nin Ramallah'ın Arura kasabasındaki aile evinin önünde vatandaşlar toplandı ve direnişe bağlılıklarının devamını bildirdi.

Direniş gruplarından ortak açıklama: "Siyonist düşman, tüm suçların bedelini ödeyecek"

Filistin'deki direniş gruplarının medya ofisi de yaptıkları yazılı ortak açıklamayla Aruri suikastını kınadı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Beyrut'un güney çevresinde korkakça bir siyonist suikast sonucu şehit edilen büyük ulusal lider Şeyh Salih El Aruri'nin şehadetinin yasını tutuyoruz.

Bu korkakça siyonist suikast ve Şeyh Salih'in şehadeti halkımızın iradesini kıramayacak, aksine devrimci eylemini ve yiğit direnişini artıracaktır. Onun şehadetinin, siyonist düşmana ateş ve felaket olacağını bildiriyoruz.

Siyonist düşman ve onun cani liderleri, faşist eylemleri ile Komutan Salih El Aruri'ye suikast da dahil olmak üzere halkımıza karşı işlediği tüm suçların bedelini ödeyecek."

Beyrut saldırısında 6 şehit

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'na göre işgalci siyonist rejime ait bir İHA, başkent Beyrut'a bağlı Dahiye'de Maşrafiye bölgesinde HAMAS ofisini bombaladı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ile 5 kişi daha şehit oldu, 11 kişi yaralandı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.