"Hamas'ı kınayanlar ümmetin sesine kulak veremeyecektir"

"Hamas'ı kınayanlar ümmetin sesine kulak veremeyecektir"

Diyarbakır'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan Diyarbakırlılar, yaptıkları dualarla Gazzeli Müslümanların yanında olduklarını gösterdiler. Bugün aynı zamanda 'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle kitlesel bir yürüyüş yağılacağı duyuruldu.

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da faaliyet gösteren  İslami sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen ‘Filistin için dua seferberliği nöbeti’ adlı etkinliğe katılan Diyarbakırlılar, İsrail’in Gazze saldırılarını telin etti.

 

Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, teravih namazının kılınmasıyla başladı. Etkinliğe seccadeleriyle birlikte katılan katılımcılar, sık sık tekbirler getirerek, ‘Kahrolsun İsrail’ ve ‘Hamas’a selam direnişe devam’ sloganları attı.

 

STK’lar adına açıklama yapan İbrahim Yaz, Müslümanların içinde bulunduğu ihtilafa dikkat çekti.

 

“İsrail’in yok olmamasının sebeplerinden biri Müslümanlar arasındaki ihtilaftır”

İslam âleminde katliamların devam ettiğini belirten Yaz, “İsrail’in yok olmamasının sebeplerinden biri Müslümanlar arasındaki ihtilaftır. Yahudileri yok etmenin en temel özelliği vahdet çatısı altında toplanmamızdır. İslam âlemine baktığımızda vahşet ve katliamlar her yerde devam etmektedir. Bugün sadece Filistin ve Gazze değil İslam âleminin neresine bakarsak bu fitneler aynı şekilde devam etmektedir.” dedi.

 

Mescid-i Aksa’nın ümmetin ortak değeri olduğunu söyleyen Yaz, Gazze’ye sıkılan her kurşunda Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinin parmağının olduğunun altını çizdi.

 

“Hamas’ı kınayanlar ümmetin sesine kulak veremeyecektir”

Yaz daha sonra, “Aksa bizi birleştirmezse hiçbir gücün bizi birleştireceğini sanmıyorum. Çünkü Aksa, ümmetin ortak değeri, ortak noktasıdır. 8 milyonluk Yahudi bir buçuk milyar Müslüman’a kafa tutuyorsa, bu bizim utancımızdan başka bir şey değildir. Gazze’ye düşen her kurşunda Suudi ve diğer Arap ülkelerinin parmağının olduğu muhakkaktır. Birleşmiş Milletler denen azgın topluluk, bizi hiçbir zaman anlamayacaktır. Çünkü onlar, ABD ve İsrail’in bir numaralı koruyucusudur. Hamas’ı kınayıp İsrail’e taziye mesajı yollayanlar bu ümmetin sesine kulak veremeyecektir.” diye konuştu.   

 

Etkinlik, Kerbela Şanlı Hoca’nın yaptığı duanın ardından sona erdi.

Bugün aynı saatte başlayacak ‘Filistin için dua seferberliği nöbeti’ etkinliği kapsamında, ‘Dünya Kudüs Günü’ münasebetiyle, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’ndan Ofis semtine doğru kitlesel yürüyüş yapılacağı da belirtildi. (Hamza Adiyaman / Ali Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.