HAMAS'tan Aruri suikastı açıklaması: Liderleri ümmet uğruna şehit olan bir hareket asla yenilmez

HAMAS'tan Aruri suikastı açıklaması: Liderleri ümmet uğruna şehit olan bir hareket asla yenilmez

HAMAS, hareketin liderlerinden Salih El Aruri ve 5 direnişçinin şehit edilmesinin sonuçlarından "Nazi-Siyonist işgalinin sorumlu olduğu" uyarısında bulunarak liderleri, ümmet uğruna şehit olan bir hareketin asla yenilmeyeceğini vurguladı.

İşgalci siyonist rejime ait bir İHA, bu akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bağlı Dahiye'de Maşrafiye bölgesinde HAMAS ofisini bombaladı.

Saldırıda HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ile 5 kişi daha şehit oldu, 11 kişi yaralandı.Filistin'deki direniş hareketi HAMAS, suikasta ilişkin yaptığı açıklamada suikasta Aruri'yle birlikte Kassam Tugayları komutanlarından Samir Fendi ve Azzam El Akra'nın yanı sıra hareketin kadro ve üyelerinden Mahmud Zeki Şahin, Muhammed Başaşa, Muhammed El-Rays, Ahmed Hemud'un şehit olduğunu bildirdi.

"Suikast, halkımızın kararlılık ve direniş iradesini kıramayacaktır"

İşgalci siyonist rejimin, Gazze'de, Batı Şeria'da, yurt dışında ve her yerde Filistin halkına uyguladığı vahşeti bir kez daha kanıtlayan barbarca bir saldırı ve menfur bir suç işlediğini vurgulayan HAMAS, "Lübnan topraklarında işlenen bu suikast tam bir terör eylemidir, Lübnan'ın egemenliğinin ihlalidir. Suikast ayrıca halkımıza ve ümmetimize yönelik saldırganlığın kapsamının genişletilmesidir. Nazi-siyonist işgali, bu suikastın sonuçlarından sorumludur. Suikast, halkımızın kararlılık ve direniş iradesini ve yiğit direnişini kırmayı başaramayacaktır."

"Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez"

HAMAS, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

"Lider Şeyh Salih El Aruri ve kardeşleri, Filistin uğruna fedakarlık, cihat, direniş ve çalışmayla dolu bir hayatın ardından şehit olarak Rablerinin huzuruna çıktılar.

Onların kalbinde Kudüs ve mübarek Mescid-i Aksa'nin aşkı vardı. Bu dikenli yolda en yüksek hedeflerine ulaştılar. Onlar, arkalarından sancağı taşımaya devam edecek güçlü şahsiyetler bıraktılar. Geride kalanlar, Allah'ın izniyle özgürlüğe ve Filistinlilerin vatanlarına geri dönüşüne kadar halkımızı, topraklarımızı ve kutsallarımızı savunmak için bu yolu sürdüreceklerdir.

Liderleri ve kurucuları halkımızın ve ümmetimizin onuru uğruna şehit olan bir hareket, hiçbir zaman yenilmeyecek ve bu saldırılar onun gücünü, sağlamlığını ve sarsılmaz kararlılığını artıracaktır.

Bu, direniş tarihinde hep böyle olmuştur ve hareket, liderlerinin öldürülmesinden sonra daha güçlü ve kararlı hale gelmiştir.

Allah, şehit lider Şeyh Ebu Muhammed'in, kardeşlerinin ve dostlarının şehadetini kabul etsin ve onlara cennetin en yücelerini bahşetsin.

Bu bir cihattır; neticesi ya zaferdir ya da şehadettir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.