HAMAS'tan Fukaha'nın şehit edilmesine ilişkin açıklama

HAMAS'tan Fukaha'nın şehit edilmesine ilişkin açıklama

İslami Direniş Hareketi HAMAS, İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın şehit edilmesinden Siyonist işgal rejimini ve onun işbirlikçilerini sorumlu tuttu.

Dün gece İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın şehit edilmesine ilişkin İslami Direniş Hareketi HAMAS bir açıklama yayımladı.

Fukaha'nın Filistin İslami direnişinin kahraman komutanlarından olduğunu vurgulayan HAMAS, Mazin Fukaha'nın Şehit edilmesinden işgalci Siyonistleri sorumlu tuttu.

HAMAS tarafından yayımlanan mesajda, Fukaha’nın İzzettin El-Kassam Tugayları’nın Batı Yaka Bölgesindeki kahraman komutanlarından ve Filistin halkının mücahitlerinden biri olduğunu, "Özgürlerin Vefası" takas anlaşmasında özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi.

Açıklamada, şehitlerin kanlarının zayi olmayacağı ve HAMAS'ın bu tür suikastler karşısında nasıl bir tavır takınacağının bilindiğine dikkat çekildi.

Cinayet hakkında acil soruşturma başlatıldı

HAMAS'ın siyasi liderlerinden Halil El-Hayye de suikasta ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehit Fukaha'nın kimseyle bir husumeti yoktu. Güvenlik teşkilatı cinayet hakkında acil soruşturma başlatmıştır. Ancak bu cinayetten istifade eden tek taraf siyonist işgal rejimidir." dedi.

İzzetin El-Kassam Tugayları: Cinayet Siyonist düşmanın planı ve infazıdır

Fukaha'nın şehit edilmesiyle ilgili İzzetin El-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada ise Siyonistlerin Fukaha'yı şehit etmelerinin bedelini ödeyeceği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün komutan Mazin Fukaha'yı Allah'ın izniyle sonsuzluk cennetine uğurluyoruz. Şunu açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz ki cinayet Siyonist düşmanın planı ve infazıdır. Cinayetin sorumluluğunu üstlenmek zorunda olacak ve bedelini ödeyecek olan da odur."

"Siyonist düşman işlediği bu cinayetin bedelini ödemek zorunda kalacak"

Siyonist işgal yönetiminin işlediği cinayetin bedelini ödemek zorunda kalacağını vurgulayan El-Kassam Tugayları, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Allah'ın önünde, ümmetimizin ve halkımızın önünde yemin ederek söz veriyoruz ki, Siyonist düşman işlediği bu cinayetin bedelini, komutan şehidimiz Ebu Muhammed'e karşı işlediğinin büyüklüğüne denk bir şekilde ödemek zorunda kalacak. Ateşle oynayan onunla yanar."  (Hamza Adiyaman - İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.