HAMAS'tan işgalci ABD'ye: Gazze'yi yönetme hayalinden vazgeç

HAMAS'tan işgalci ABD'ye: Gazze'yi yönetme hayalinden vazgeç

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) yöneticilerinden Usame Hamdan, "ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine diyoruz ki, Gazze'yi yönetme hayalinden vazgeçmelisiniz. Direniş ve halkımız galip gelecektir" dedi.

HAMAS'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde işlediği katliamlardan ABD'yi sorumlu tuttu.

Hamdan, "ABD yönetimine mesajımız: ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine diyoruz ki saldırının ardından Gazze'yi yönetme hayalini düşünmekten vazgeçmelisiniz. Direniş ve halkımız galip gelecektir. Orta Doğu ve diğer yerlerdeki yaşadıklarınızda ders alın." diye konuştu.

Siyonist işgal rejimi sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da seslenen Hamdan, "Yabancı esirler serbest bırakılacak, söylediğimiz gibi onlar misafir ama onların can güvenliğinin sağlanması için saha ve güvenlik koşullarının sağlanması gerekiyor. Askerlerinize gelince, bunun bedelinin ne olduğunu biliyorsunuz." diye konuştu.

Siyonist işgal rejiminin, "Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin altında tüneller ve komuta merkezleri inşa edildiği" iddialarına ilişkin ise Hamdan, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne Gazze'deki tüm hastanelere heyetler göndermeleri çağrısını yineledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.