Hamas'tan Trump'ın "Golan Tepeleri" açıklamasına tepki

Hamas'tan Trump'ın "Golan Tepeleri" açıklamasına tepki

​Hamas, ABD Başkanı Trump'ın, siyonist rejimin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma vaktinin geldiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterererek bu durumun bölgede yeni krizlere neden olacağını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, siyonist rejimin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma vaktinin geldiği yönündeki açıklamalarına Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın yetkililerden tepkiler geldi.

Barhoum: Bu tanıma bölgede yeni krizler yaratır

Hamas sözcüsü Fawzi Barhoum, yaptığı yazılı açıklamada ABD’nin, bölgedeki hakimiyetini ve hegemonyasını kullanarak siyonist rejimin işgalini ve ümmetin zenginliklerini tahrip ve yağmalamasını meşrulaştırmayı amaçladığını vurguladı.

Barhoum, bu tanımanın bölgede güvenlik ve istikrara hizmet etmeyen yeni krizler yaratacak bir karar olduğunu söyledi.

Barhoum, işgalci, ırkçılık ve terör kaynağı olan siyonist rejimin varlığının Arap ve İslam topraklarının herhangi bir yerinde egemenliği ve meşruiyeti olmaması için işgalin planlarını bozmak, bölge zenginliklerine sahip çıkmak ve onları bölgeden sürmek için güç birliği oluşturmak, hep birlikte omuz omuza vermek gerektiğini vurguladı.

Barhoum, siyonist rejim bölgede kaldığı sürece güvenliğin ve istikrarın bölgede sağlanamayacağının tüm dünyanın anlaması gerektiğine işaret etti.

Ebu Zuhri: Trump’ın kararı ümmete yeni bir saldırıdır

Hamas yetkillerinden ve Arap ve İslam Ülkeleriyle İlişkiler Ofisi üyesi Sami Ebu Zuhri de  Trump’ın Golan Tepeleri’nin egemenliğiyle ilgili kararının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ebu Zuhri, Trump’ın kararının uluslararası hukuka ve kanunlara aykırı olduğunu, ümmete yeni bir saldırı anlamına geldiğini belirtti.

Kasım: Amerikan yönetimi işgal rejimi yanlısı tavrını sürdürüyor

Hamas'ın bir diğer yetkililerinden Hazım Kasım da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın siyonist rejimin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma kararının Amerika’nın Arap haklarına saldırısının devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Kasım, Amerikan yönetiminin tamamen işgal rejimi yanlısı tavrını sürdürdüğüne dikkat çekti.

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "52 yıl sonra, ABD'nin İsrail Devleti ve Bölgesel İstikrar için kritik öneme sahip stratejik ve güvenlik açısından önem taşıyan Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanıma zamanı geldi." ifadelerini kullanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler